HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Koleji tarafından hazırlanan, Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Sarınay ve Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Olgun Değirmenci’nin de katılımlarıyla gerçekleşen program, üniversitemiz Konferans Merkezinde kolej öğrenci ve öğretmenlerimizin bayraklar ve Cumhuriyet pankartlarıyla yaptıkları geçit töreni ve marşlarla başladı.

 

TOBB ETÜ okul korosu tarafından günün anlam ve önemini vurgulayan şarkı ve marşlar seslendirildi. TOBB ETÜ Koleji Okul Müdürü Dr. Zeynep Seda Şanlı’nın açılış konuşmasının ardından, kürsüye davet ettiği Sayın Rektörümüz Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladılar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü anarak Cumhuriyetimizin anlam ve önemini vurguladılar ve gelecek nesilleri yetiştirmek için okul-aile- toplum olarak üzerimize düşen sorumluluklara dikkat çektiler.

 

TOBB ETÜ Koleji ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerimiz, program süresince hazırladıkları danslar, videolar, oratoryo, drama, şiir ve şarkı sunumları ile Atatürk’ü andılar, cumhuriyet ve kazanımlarına ilişkin duygu ve coşku dolu anlar yaşattılar. TEPAV Kalkınma Programları Direktörü Ekrem Cunedioğlu’nun Cumhuriyetin 100 Yıllık Kalkınma Süreci başlıklı sunumu davetliler tarafından ilgiyle izlendi. TOBB ETÜ Koleji öğretmen orkestrası, davetlilerin de eşlik ettiği mini konserle programa renk kattı.

 

Öğrencilerimizin eserleri ile hazırlanan sergi davetliler tarafından beğeniyle gezildi. Sergide, öğrencilerin resimlerinin yanı sıra, Görsel İletişim Tasarımı bölümünden Öğretim Görevlisi R. Oğuz Sağdıç’ın destekleriyle öğrencilerimiz tarafından Anıtkabirde çekilen fotoğraflar da sergilendi. Sergide ayrıca TOBB ETÜ Koleji yönetim kurulu üyeleri, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri tarafından Atatürk’e yazılmış 100 mektubun orijinalleri de sergilendi. Mektuplar, kitap haline getirilerek Anıtkabir Komutanlığı’na hediye edilecek.

 

Coşku ve mutlulukla gerçekleşen programda öğrencilerimize 100. yıl anısına özel bastırılan tohumlu kalem ve kitap ayracı hediyeleri takdim edildi.

 

Nice yüzyıllarda, sonsuza dek, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!