667 Sayılı KHK kapsamında TOBB ETÜ'ye yerleştirilen öğrencilerimiz; yeni ailenize hoş geldiniz...

TOBB ETÜ'de 2016 - 2017 öğretim yılı 19 Eylül'de başlamıştır. TOBB ETÜ'deki öğrenim hayatınıza hemen başlamanız için kayıtlarınız 26 Eylül Pazartesi gününden itibaren 28 Eylül Çarşamba günü saat 17:00'ye kadar Öğrenci İşleri Müdürlüğümüz tarafından alınacaktır. E-Kayıt için son gün 29 Eylül 2016 Perşembe gece yarısıdır. Kayıt için şahsen gelmeniz gerekli değildir (e-devlet üzerinden yapılan kayıtlar üniversitemize iletilmektedir), ancak derslerimiz başladığı için, bir an önce eğitime başlayabilmeniz amacıyla, Üniversitemize belgelerinizi iletmeniz, intibakınızın hızlı şekilde yapılması ve derslere katılmanız açısından önemlidir.

2016 - 2017 öğretim yılında TOBB ETÜ'ye yeni katılan öğrencilerimiz için düzenlenen Uyum ve Yönlendirme Toplantısı sizin de katılabilmeniz için 29-30 Eylül Perşembe gününe alınmıştır.

TOBB ETÜ'ye yeni kayıt yaptıran tüm öğrencilerimiz gibi 667 sayılı KHK kapsamında kabul edilen öğrencilerimize de İngilizce düzey belirleme sınavları yapılacaktır. 29 Eylül günü öğleden sonra düzey belirleme sınavı yapılacak, başarılı olan öğrenciler 30 Eylül Cuma günü TOEFL sınavına alınacaktır. Türkçe programlara yerleşen öğrenciler dahil tüm öğrencilerimizin İngilizce Düzey Belirleme Sınavına girmeleri zorunludur. Türkçe programlara giren öğrencilerimiz Çevrimiçi İngilizce Programı (ÇİP)'e alınacakları için İngilizce düzeylerinin bu sınavla belirlenmesi gereklidir. Daha önce İngilizce Hazırlık programını tamamlamış olan öğrenciler İngilizce Hazırlık programına alınmayacak, sınav sonuçları İngilizce düzeylerini belirlemek ve ders muafiyetlerini oluşturmak amacıyla kullanılacaktır.

TOBB ETÜ'deki bölümlerinize hızlı şekilde intibak edebilmeniz için bölümlerde kurulacak intibak komisyonlarının hızlı karar verebilmesi amacıyla aşağıdaki belgelerin kayıt sırasında getirilmesi gereklidir:

• Önceki üniversitenize yerleştiğiniz sene aldığınız puan ve sıralamalarınızı gösteren ÖSYM'nin sağladığı yerleştirme sonuç belgesi. Bu belgede yerleştiğiniz programın adı ve bursluluk durumu da görülmelidir.
  • Önceki üniversitenize ödediğiniz tüm ücretleri gösteren dekontlar.
  • Aldığınız tüm dersleri ve notlarınızı gösteren not dökümleri.

Bu belgelere ek olarak TOBB ETÜ'nün olağan kayıt evraklarının kayıt sırasında getirilmesi gereklidir:

• Lise diplomasının aslı ya da geçici mezuniyet belgesi (Onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez).
  • Nüfus cüzdanının her iki yüzünün fotokopisi.
  • 6 adet vesikalık fotoğraf (4,5 cm x 6 cm boyutunda ve son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır).

Yukarıda belirtilen belgelerin bazılarına erişiminizde yaşanan OHAL süreci nedeniyle sıkıntı olması halinde bu evrakları kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde tamamlamanız şartıyla beyanınız esas alınacaktır. Beyan ettiği bilgileri verilen sürede belgeleyemeyen ya da yanlış beyanda bulunduğu anlaşılan öğrencilerin intibakı yeniden yapılır.

Öğrencilerimizin ekle sil döneminde derslerine hızlı şekilde kayıt olmaları için, 2016 - 2017 güz dönemine mahsus olmak üzere, öğrenim ücretlerini derslerin sona ereceği 16 Aralık 2016 tarihine kadar ödemelerine izin verilecektir. Ödeyeceğiniz ücret daha önceki kurumunuzda ödediğiniz yıllık ücretin bağlı olarak belirlenecektir.

667 Sayılı KHK ile TOBB ETÜ'ye yerleşen öğrencilerimiz TOBB ETÜ burslarından (Milli sporcu, TÜBİTAK olimpiyatları, konukevi ücret indirimleri) yararlanamazlar. Ancak başarılı öğrencilerin TOBB ETÜ'de aldıkları derslerdeki not ortalamaları dikkate alınarak eğitim başarı bursu alması mümkündür. 667 Sayılı KHK gereği, Şehit çocuğu olan öğrencilerimizin bu durumlarını gösteren belgeleriyle birlikte başvurmaları durumunda öğrenim ücreti muafiyeti alabileceklerdir.

Konukevimizde erkek öğrenciler için barınma olanağı ne yazık ki yoktur. Ancak sınırlı sayıdaki kız öğrencimizin konukevinden yararlanması mümkün olabilecektir. Konukevinden yararlanmak isteyen kız öğrencilerimizin kayıt sırasında taleplerini Öğrenci İşleri Müdürlüğü'ne iletmeleri gereklidir.

Ülkemizin yaşadığı olağanüstü dönemde TOBB ETÜ'lü olmanıza artık küçük bir adım kaldı. Yılda 3 dönem eğitim yaparak öğrencilerini en nitelikli şekilde yetiştirmeyi amaçlayan TOBB ETÜ'yü seçtiğiniz için sizi kutluyor ve kararınızın hayırlı olmasını diliyoruz.