Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi etkinliğinin dokuzuncusu 8 Nisan 2019 tarihinde TOBB ETÜ Sosyal Tesislerde gerçekleşecek.

Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi alanlarında çalışan akademisyen, profesyonel ve öğrencileri bir araya getiren etkinliğin dokuzuncusunun konuğu Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Dr. Hamdi Dibeklioğlu olacak. Dibeklioğlu, “Yüz İfadelerindeki Kalıtsal ve Davranışsal Özelliklerin Modellenmesi” konulu bir sunum gerçekleştirecek.

TOBB ETÜ Sosyal Tesisler 3 no’lu salonda gerçekleşecek olan etkinliğe katılmak için buradan  kayıt yaptırabilirsiniz.

Tarih: 8 Nisan 2019

Yer: TOBB ETÜ Sosyal Tesisler - Salon 3

Program:

18:45 - 19:00 Çay, kahve, ikram ve sohbet

19:00 - 20:00 Yüz İfadelerindeki Kalıtsal ve Davranışsal Özelliklerin Modellenmesi - Hamdi Dibeklioğlu

20:00 - 20:30 Çay, kahve, ikram ve sohbet

Yüz İfadelerindeki Kalıtsal ve Davranışsal Özelliklerin Modellenmesi

Geçtiğimiz yirmi yılda, yüz ifadelerinin bilgisayarla analizi çok aktif bir araştırma alanı olmuştur. Günümüzde, makine öğrenmesi ve bilgisayarla görme alanındaki güncel gelişmeler sayesinde, yüz ifadelerinin karmaşık örüntülerini güvenilir bir şekilde modelleyebiliyoruz. Bulgularımız, yüz ifadelerinin sadece bireylerin anlık duygusal durumunu değil, aynı zamanda kalıtsal ve davranışsal özellikleri de gösterdiğini ortaya koymaktadır. Bu konuşmada, bu gibi ifade örüntülerinin, kişisel tercihlerin tanınması, psikiyatrik değerlendirme ve gelecekteki çocuğunuzun yüz ifadelerinin nasıl görüneceğinin tahmini gibi çeşitli uygulamalarda kullanılmak üzere derin öğrenme mimarileri ile nasıl modellenebileceği anlatılacaktır.

Dr. Hamdi Dibeklioğlu

Hamdi Dibeklioğlu, Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. 2006 yılında Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olmuş, yüksek lisans öğrenimini 2008 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Doktora derecesini 2014 yılında Amsterdam Üniversitesi'nden alan Dr. Dibeklioğlu, Bilkent Üniversitesi'ne katılmadan önce, Delft Teknoloji Üniversitesi'nde Doktora Sonrası Araştırmacı, Carnegie Mellon Üniversitesi, Pittsburgh Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde Misafir Araştırmacı olarak görev yapmıştır. Araştırmaları, duyuşsal bilişim, bilgisayarla görü ve örüntü tanıma üzerine odaklanmaktadır. Dr. Dibeklioğlu bu alanlarda birçok önemli konferansın Program Komitesi Üyesidir. Netherlands Conference on Computer Vision 2015'in Eş Başkanı, European Conference on Computer Vision 2016'nın Yerel Organizasyon Eş Başkanı ve European Conference on Computer Vision 2018'in Yayın Eş Başkanı olarak görev yapmıştır. eNTERFACE Workshop on Multimodal Interfaces 2019'un Eş Düzenleyicisidir.