TOBB ETÜ Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde 17 Mart 2019 Pazar günü saat 10.00’da “TELC Zertifikat Start Deutsch A2”  Almanca sınavı yapılacaktır.

1. TELC Hakkında:

TELC 1968 yılında Almanya’da kurulmuş ve kurulduğu günden itibaren dil sınavları geliştirmiş, değerlendirmiş ve üç milyondan fazla kişiye sertifika vermiştir. Merkezi Frankfurt olan TELC’in 20 Avrupa ülkesinde ve Çin’de olmak üzere 3.000 lisanslı sınav merkezi bulunmaktadır.

TELC sınavları, Avrupa Ortak Öneriler Çerçevesi (Common European Framework of References for Languages - CEF) uygunluğunu garanti eder ve sertifikalar tüm Avrupa ülkelerinde ve Erasmus programlarında geçerlidir. TELC Almanca sınavları YÖK ve ÖSYM tarafından tanınmış ve YDS Almanca Eşdeğerlik Listesi’ne alınmıştır. TELC sertifikalarının süresiz geçerliliği olması ve uluslararası tanınırlığa sahip olması,  ERASMUS kapsamında öğrenci geliş-gidişlerinde de öğrencilere fayda sağlamaktadır.

Tüm sınavlar, merkez olan Frankfurt’ta değerlendirilmekte, sertifikalar yine Frankfurt’ta hazırlanıp, sınavın gerçekleştirildiği ülkeye gönderilmektedir. Sertifikalarda her dört beceriye ait olan puan sayısı ve katılımcının başarısı ayrıntılı olarak belirtilmektedir.

1. TELC Sınavına Kimler Girebilir?

Telc sınavları üniversitelilere, lise öğrencilerine, yetişkinlere, çalışanlara, kısacası 12 yaş üstü her kesime hitap etmektedir. Avrupa’da üniversite okumak veya çalışmak isteyenler, yurt dışında yaşamaya karar veren veya sadece yabancı dil seviyesini ölçmek ve belgelemek isteyen herkes Telc sınavlarına girebilmektedir. Yetişkinlere Yönelik Telc Sınavları: Yurtdışındaki üniversitelere başvurmak, yabancı dil muafiyeti almak, çeşitli ülkelere göç etmek veya yurtdışında çalışmak isteyen kişiler içindir. Çalışanlara Yönelik telc Sınavları: Dil becerilerini profesyonel anlamda yurtiçi veya yurtdışında belgelemek isteyenler içindir.

1. TOBB ETÜ Öğrencileri ALM kodlu derslerden muafiyet:

13 Mart 2017 tarihinden itibaren Yabancı Diller Bölümü’ne muafiyet için sunulacak “Telc Zertifikat Start Deutsch A2” belgelerinde TOBB ETÜ SEM’den alınmış olma şartı aranmaktadır.

1. 17 Mart 2019 Pazar günü 10.00’da yapılacak “Telc Zertifikat Start Deutsch A2”  Almanca sınavına nasıl başvuru yapabilirim?

Sınava girmek isteyen öğrenciler 7-14 Şubat 2019 tarihleri arasında sınav ücretini kredi kartıyla (600 TL) Yabancı Diller Bölümü zemin kat 4 numaralı ofisten ödeyip kayıt olabilirler. Kredi kartı olmayanlar 0.312.292 41 02 numaralı telefondan bilgi alabilirler.

*Kontenjan dolmaması durumunda ödeme yapan adaylara ücret iadesi yapılacak veya bir sonraki sınava transferi sağlanacaktır.

*Kayıt olurken doğru bilginin verilmesi önemlidir.

*Kayıtlar kontenjan ile sınırlıdır.

*Sınava girmeyen adaylara ücret iadesi kesinlikle yapılmayacaktır.

*Belirtilen tarihlerden sonra başvuru kabul edilmeyecektir.

*Adayların sınava, ödemenin yapıldığını gösteren belge ile gelmeleri gerekmektedir.

Davetlisiniz!

TOBB ETÜ İş Dünyası Burs Programı Başvuruları Başladı.