HABERİ PAYLAŞIN

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ), dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında her yıl değerlendiren GreenMetric (Yeşil Ölçüm) 2016 Dünya Üniversiteler Sıralamasında Türkiye üniversiteleri arasında dördüncü oldu.

İlk defa katıldığı değerlendirmede dördüncü olan TOBB ETÜ, dünya sıralamasında ise 271. sırada bulunuyor. Dünyanın 74 farklı ülkesinden üniversitelerin katıldığı sıralamada, ilk üç sırada ABD’nin California Davis Üniversitesi, İngiltere’nin Nottingham Üniversitesi ve Hollanda’nın Wageningen Üniversitesi yer aldılar.

GreenMetric Nedir?

Green Metric Üniversite Sürdürülebilirlik Derecelendirmesi, üniversite kampüslerindeki sürdürülebilirlik çabalarını dünya çapında değerlendirmekte ve karşılaştırmasını yapmaktır. Değerlendirme platformu, Endonezya Üniversitesi tarafından 2010 yılında kurulmuştur ve her yıl katılımcı üniversitelerin derecelendirmesini yapmaktadır.

Tüm dünyadan saygın üniversitelerin katıldığı uluslararasılaşmayı teşvik eden, sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çeken ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık yaratmayı amaçlayan bir platform olan GreenMetric, dünyadaki bütün yükseköğretim kurumlarının katılımına açıktır. Her yıl farklı ülkelerden pek çok üniversite GreenMetric tarafından altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atıklar, su kaynakları, ulaşım ve eğitim gibi alanlarda değerlendirilmekte, her değerlendirme alanı için puanlanmakta ve yükseköğretim kurumları, bu değerlendirmelerden aldıkları toplam puanlara göre sıralanmaktadır.