ORTAK EĞİTİM

Türkiye'de ilk ve tek!

TOBB ETÜ'de, her öğrenim yılı, Güz, Bahar ve Yaz olmak üzere üç eşit parçaya bölünmüştür. Türkiye'de başka hiçbir üniversitede uygulanmayan bu farklı dönem düzeninin amacı öğrencilerimizin lisans derecelerini almadan önce elde edecekleri iş deneyiminin süresini artırmaktır. Tüm öğrencilerimiz mezun olmadan önce 3 defa ortak eğitime gider ve 1 yıla yakın iş deneyimiyle mezun olur. TOBB ETÜ'de öğrencilerimiz 4 yıllık öğrenim sürelerini verimli kullanır, akranlarından daha az tatil yapar, daha çok çalışır.

3 Dönem Uygulaması

Lisans öğrencilerimiz, zorunlu İngilizce hazırlık sınıfını geçtikten sonra, ilk ortak eğitim uygulamalarına gitmeden önce 5 dönem eğitim alır. 3 dönem sistemi, öğrencilerimizin ilk iş deneyimlerine olabildiğince donanımlı gitmesini hedefler, yaz süresini daha verimli kullanır.

Üniversitemizdeki Yaz dönemi olağan bir dönem olduğu için ayrıca bir yaz okulu uygulaması yoktur. Yaz dönemi için ayrıca ücret alınmaz. Yılda 3 dönem uygulaması sayesinde TOBB ETÜ'lüler, akranlarından daha fazla deneyimle, onlardan daha önce mezun olur. Son yıl, Bahar döneminin sonunda mezun olan öğrencilerimize ödedikleri yıllık öğrenim ücretinin üçte biri geri ödenir.

1. Yıl 1. Dönem 2. Dönem 3. Dönem
2. Yıl 4. Dönem 5. Dönem Ortak Eğitim (1)
3. Yıl 6. Dönem Ortak Eğitim (2) 7. Dönem
4. Yıl Ortak Eğitim (3) 8. Dönem -

Yüksek Lisans İçin Bekleme!

Üniversitemizde lisansüstü programlar için de öğrenim yılda 3 dönem. TOBB ETÜ mezunları, lisans programından Bahar döneminde mezun olup, TOBB ETÜ'deki lisansüstü çalışmalarına hemen yaz döneminde başlayabildikleri için, yüksek lisansa diğer üniversitelerin öğrencilerinden önce başlar, önce bitirirler. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini toplamda 6 yıl yerine sadece 5 yıl içersinde tamamlarlar.

TOBB ETÜ

1. Yıl 1. Dönem 2. Dönem 3. Dönem
2. Yıl 4. Dönem 5. Dönem Ortak Eğitim (1)
3. Yıl 6. Dönem Ortak Eğitim (2) 7. Dönem