2017 TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları çerçevesinde düzenlenen, komite başkanlığını Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. M.Fatih Demirci'nin yapmakta olduğu, bilgisayar olimpiyatı takım seçme sınavı 1 - 2 Nisan tarihlerinde Üniversitemizde gerçekleşti. Bu sınav sonucunda oluşturulan bilgisayar takımı, 28 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında İran'da yapılacak uluslararası bilgisayar olimpiyatlarında ve 2 Temmuz - 8 Temmuz tarihleri arasında Moldova'da yapılacak olan Balkan bilgisayar olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek. Takım seçme sınavına, Ankara Fen, İzmir Fen, Galatasaray, Çapa Fen, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji, İstanbul Atatürk Fen ve İstanbul Liselerinden öğrenciler katıldı.