HABERİ PAYLAŞIN

Twente Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Mehmet Akşit, TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün akademik kadrosuna konuk öğretim üyesi olarak katıldı. 

Prof. Akşit yüksek lisans derecesini Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında Eindhoven Teknik Üniversitesi, doktora derecesini Bilgisayar Mühendisliği alanında Twente Üniversitesi 'nden elde etti.

1990 yılından beri, başta Hollanda olmak üzere, Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, Macaristan, İrlanda, İtalya, Portekiz, İspanya, İsviçre, İsveç, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’nde çeşitli firmalara ve mühendislere 110’dan fazla profesyonel kurs ve konferans eğitimleri verdi. On yılı aşkın süredir, PAO-Informatica kapsamında verilen kurslarda en yüksek değerlendirmeleri aldı. Bazı çok uluslu şirketler için  özel eğitim programları düzenlemiş, yüzlerce yazılım tasarımcısı ve mimarı yetiştirdi.

ECOOP'97, SACT'00, HQSAD'00, NoD'02 ve AOSD2003 Konferansları’nda eş başkan, ECOOP'92 Konferası’nda eğitim başkanı, AOSD'02 Konferansı’nda organizasyon başkanı olmak üzere birçok konferans ve sempozyuma başkanlık etti. Aynı zamanda, birçok uluslararası konferansın program komite üyesi ve bazı dergilerde hakemlik görevleri bulunmaktadır. 

1989 yılında IBM Thomas J.Watson Araştırma Merkezi’nde, 1993 yılında Tokyo Üniversitesi ’nde ve 1994 yılında New Jersey Teknoloji Enstitüsü’ nde misafir araştırmacı olarak çalışmalarını sürdürdü.

Prof. Akşit birçok yazılım sisteminin tasarımı ve uygulamasında bulundu, aynı zamanda bazı uluslararası şirketlere ve 2006 yılında Hollanda Trafik Bakanlığı’na danışmanlık yaptı.

Ekibindeki araştırmacılarla beraber, “ilgiye-dayalı” (aspect-oriented) programlama dilleri, bulanık mantığın yazılım sürecine uygulanması, mimari analiz ve sentezi, bazı yazılım kalitelerinin ölçülmesi, tasarlanması ve dengelenmesi üzerine öncü çalışmalarda bulundu.

Halen Twente Üniversitesi’nde Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevini yürütmekte olan Akşit, 2018 yılında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’ne konuk öğretim üyesi olarak katıldı.

Prof. Dr. Akşit’in Twente Üniversitesi web sitesindeki profili