HABERİ PAYLAŞIN

Mert Atamaner, Erasmus+ programı aracılığıyla University of Rome Tor Vergata

Ortak Eğitim Deneyimi Notları: 

  • "Bu ortak eğitim dönemi özellikle akademik anlamda kendimi geliştirmemi sağladı. Makale geliştirme sürecinin nasıl işlediğini öğrenip uygulayabildiğim için akademik çalışmaların temellerini ve fikir geliştirme süreçlerini gözlemleyebildim. Üzerine çalışma yapacağım fikri üretme ve ilgili kaynak taraması, ardından ürettiğim fikrin sonuçlarını görebilmem için koda dökme aşamalarında yaptığım uluslararası telekonferanslar, haftalık toplantılar ve yapıcı tartışmalar, ardından kullandığım yeni yazılımlar benim kendime değer katmamı sağladı. Araştırmamı "Detecting Errors in Instructions with Bloom Filters" adlı makalede birleştirerek Symposium on Defect and Fault Tolerance in VLSI in Nanotechnology Systems (DFT 2017) konferansına gönderdim. Bunun dışında ortak eğitimimi yurt dışında gerçekleştirdiğimden hem sosyal hem de akademik yabancı dilimi ileri seviyeye getirebildim.
  • Ortak eğitim programı TOBB ETÜ öğrencilerini diğerlerinden ayıran eşsiz bir fırsat. Üç buçuk ay gibi uzun bir staj dönemini dolu dolu yaşama fırsatının lisans eğitiminde her öğrenciye sunulması, mezun öğrencilerin kaliteli ve donanımlı mezun olmasında en büyük etken.
  • Ortak Eğitim programına başlayacak ve sürdürmekte olan öğrencilere öneri olarak şunları eklemek istiyorum. Programın, yurt içinde ve yurt dışında fark yaratmanızı sağlayacak bir iş deneyimi olduğunun farkında olarak, çalışarak ve öğrenerek kendinizi zorlayın. Bu süreç zorlu görünse de sonunda kazanımlarınız hayatınız boyunca kişisel gelişiminiz için sağlam bir taban oluşturacağını unutmayın."

İş Yeri Amiri Notları: 

  • “The student gave a very positive contribution to the workplace. … He showed a very positive attitude and strong interest in the assigned tasks. … He took initiative and demonstrated good problem solving skills”

İlayda Şahiner, Havelsan A.Ş.

Ortak Eğitim Deneyimi Notları:

  • “Bu ortak eğitim dönemimde, uzun zamandır öğrenmek istediğim, Türkiye’de hızlı popülerliğini artıran SAP ERP yazılımını öğrenme fırsatı buldum. Özellikle BW modülünde çalışmam, aldığım Veri Madenciliği ve Veritabanı derslerinde öğrenmiş olduğum birçok konuyu iş hayatında da pratiğe dökmemi sağladı. SAP yazılımının dili olan ABAP’ı da öğrenerek bildiğim programlama dillerine bir yenisini eklemiş oldum. Böylelikle bu ortak eğitim dönemimde bilgisayar mühendislerinin etkin rol aldığı iki modülde de tecrübe kazandım. Genel olarak ise ortak eğitimim süresince, bilgisayar mühendislerinin ERP teknolojisindeki yeri ve önemini, HAVELSAN çalışanlarının projelerde izlediği politikaları yakından gözlemleme fırsatı yakaladım. Ayrıca daha kurumsal bir şirkette ortak eğitimimi tamamlayarak kurumsal bir şirketle, küçük ölçekli şirket arasındaki farkı da gözlemlemiş oldum. Ortak eğitim dönemimde TCDD Kurumsal Kaynak Yönetimi projesinde yer aldığım için devlet dairesini de gözlemleme fırsatı buldum. Birçok öğrencinin gözlemleyemeyeceği üç çalışma ortamını da deneyimledim.
  • TOBB ETÜ “Ortak Eğitim Modeli” , okulda aldığımız teorik derslerle, gerçek iş hayatı arasında bir köprü görevini üstlenmektedir. Bu uygulama, biz öğrencilere lisans eğitimimizi bitirmeden iş hayatını gözlemleme fırsatı vermektedir. Ayrıca bu uygulama sayesinde ileride meslek hayatımızda hangi konulara yöneleceğimize dair bizlere ipuçları vermektedir. Böylelikle kariyer planlarımızı daha sağlam adımlarla yapmaktayız. Ortak eğitim süreci uzun ve zorlayıcı olmasına rağmen gelecek iş hayatım için değerli tecrübeler kazandırdığını ve beni birçok yönden öne çıkaracağını düşünüyorum."

İş Yeri Amiri Notları: 

  • “Verilen görevleri eksiksiz ve zamanında teslim etti. Kod kalitesi kısa zamanda erişilebilecek en üst düzeyde. Katkısı mükemmel! … Kendisi ile çalışmayı kesinlikle isteriz. … Çalıştığı konudaki projede tam zamanlı görev alan uzmanlarımızın seviyesine çok kısa zamanda geldi. Bu dikkat çekici bir gelişimdi.”