HABERİ PAYLAŞIN

Ercan Öztürk

2011 yılında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'ne tam burslu olarak girdim. Staj dönemleri öncesinde TOBB ETÜ'de aldığım dersler sağlam bir bilgisayar mühendisliği temeli oluşturmamı sağladı ve beni yapacağım stajlara hazırladı. İlk stajımı National University of Ireland, Galway'de Erasmus kapsamında yapmak üzere kabul aldım ve bu stajda bir mobil uygulama geliştirdim. Ek olarak, NUIG'de çalışan PEL Araştırma Grubu'nun yaptığı bir araştırmaya da katkıda bulunarak hem endüstriyel hem de akademik alanda tecrübe sahibi oldum. İkinci stajımda dünyanın güvenlik konusunda sayılı şirketlerinden olan Comodo'da uygulama geliştirerek kurumsal bir şirketin işleyişi hakkında bilgi sahibi oldum. Son stajımda akademik alanda çalışmanın bana daha uygun olduğunu düşünerek TOBB ETÜ Veri Madenciliği Laboratuvarı'nda yapılan çalışmalarda rol aldım ve akademik alanda kendimi geliştirme fırsatı buldum. Staj dönemlerinden sonraki ders dönemlerinde, stajlar sırasında gözlemlediğim ve çalışmayı düşündüğüm alanda dersler alarak istediğim alanda kendimi geliştirdim. Ek olarak, TOBB ETÜ-IBM Büyük Veri Analiz Laboratuvarı'nda Twitics (Türkçe tweet'ler için duygu analizi) projesinde çalışarak bir web uygulaması ürettim. Son stajım sırasında Amerika'daki üniversitelere doktora başvurusunda bulundum ve farklı alanlarda yaptığım stajlar, çalışmalar ve hem TOBB ETÜ'de hem de NUIG'de çalıştığım hocalardan aldığım referanslar sayesinde University of California, Irvine'dan Uygulamali Kriptografi ve Güvenlik alanlarında çalışmak üzere bütünleşik doktora yapmak için kabul aldım ve eğitimime UC, Irvine'da devam ediyorum.

Davut Deniz Yavuz

Bilgisayar Mühendisliği 2016 Mezunu

TOBB ETÜ'den Sonra: University of Southern California (ABD)'da Yüksek Lisans Öğrencisi

TOBB ETÜ'deki lisans eğitimi süresince bölüm hocaları ile akademik araştırmalar yapan Deniz, araştırmalarına University of Southern California'da yüksek lisans yaparak devam ediyor. TOBB ETÜ'de Prof. Dr. Kemal Bıçakcı ile bulut sistemlerinde güvenlik (Cloud Security) ve Doç. Dr. Osman Abul ile sosyal medyada konum mahremiyeti (Location privacy in social media) konularında araştırmaları ABD'de ve İtalya'da ilgili konferanslarda kabul edildi. Bu konularda ki araştırmalarını ilerletmek isteyen Deniz, ABD'de yüksek lisans için üniversitelere başvurdu ve kabuller aldı. Bundan sonraki eğitimine University of Southern California'da yüksek lisans ile devam edecek olan Deniz, TOBB ETÜ'deki araştırma deneyiminin katkısı ile USC'deki ilk döneminde, eğitiminin yanında, Integrated Media System Center'da Big Data ve Social Media üzerine çalışmak için yarı zamanlı işe başladı.

  

Burak Ertuğrul

Bilgisayar Mühendisliği 2015 Mezunu

TOBB ETÜ'den Sonra: Norveç'te Oyun Uygulama Geliştiricisi

TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 2015 yılında mezun oldum. TOBB ETÜ’den mezun olan birçok meslektaşımda olduğu gibi üniversitemin bana katmış olduğu deneyim ve değerler sayesinde, alanımda daha erken yaşlarda çeşitli başarılara ulaşma imkânı yakaladım. 2013 yılında yatay geçişle bir devlet üniversitesinden TOBB ETÜ’ye gelip, burada eğitime başladığım dönem, TOBB ETÜ ile diğer üniversiteler arasında eğitimde kalite farkını bizzat yaşayarak görme imkânım oldu. Bölümümüzdeki hocalarımızın alanlarında deneyimli, geniş görüşlü ve idealist olmalarıyla TOBB ETÜ mezunu olmanın ne kadar önemli bir katma değere sahip olduğunu gördüm. Edindiğim tecrübelerle birlikte, hayalimdeki oyun projesini hayata geçirebilmek için, arkadaşlarımla birlikte projenin ilk örneğini TOBB ETÜ Garaj İnkübasyon Merkezi’nde bölüm bitirme projesi olarak hazırladık. Daha sonra bu proje ile Teknogirişim sermaye desteği kazanarak daha öğrenciyken Shamansoft Yazılım A.Ş.ni (www.shamansoft.com) kurdum ve ortak eğitimlerde kendi projelerim üzerinde çalışma imkânı yakaladım. Şirketimle birlikte ana projemizi geliştirirken aynı zamanda Mimari Görselleştirme ve Artırılmış Gerçeklik (www.pureality.com) gibi yeni teknolojik alanlarda çeşitli ürünler çıkardık. Teknogirişim sürecinin sonu itibariyle yurtiçi ve yurtdışında çeşitli firmalardan iş teklifi aldım. Şuan Norveç-Oslo’da bulunan The Future Group şirketinde oyun uygulama geliştiricisi olarak çalışmaktayım.
TOBB ETÜ’de bölümünüzle ilgili aldığınız mesleki derslerin yanı sıra; Girişimcilik ve Liderlik, ikinci yabancı dil dersleri gibi önemli dersler alırsınız. Aynı zamanda üniversite içerisinde sıkça düzenlenen etkinliklerde başarılı girişimciler ve liderlerle tanışarak hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için kendine güvenen bireyler olmayı öğrenir, edindiğiniz tüm tecrübeleri mesleki hayatınızda nasıl kullanacağınızı en iyi şekilde idrak edersiniz. Eğer fikirlerinize ve kendinize güvenirseniz, hocalarınız daima size destek olur ve sizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için tüm katkıyı sağlarlar. Eğer gelecekte meslek alanında başarılı bir birey olmak istiyorsanız, adres TOBB ETÜ olmalıdır.
www.burakertugrul.com

Erkam Uzun

Bilgisayar Mühendisliği (Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bolumu) çift anadal 2011 Mezunu

TOBB ETÜ'den Sonra: Georgia Tech (ABD)'de Doktora Öğrencisi

2006 yılında Bilgisayar Mühendisliği Bolumu' nde lisans eğitimine başladı. Lisans eğitimi sırasında Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bolumu' nde çift anadal yaparak 2011'de her iki bölümden de mezun oldu. Daha sonra Bilgisayar Mühendisliği' nde yüksek lisans eğitimine başlayarak Doc. Dr. Husrev Taha Sencar ile beraber dijital adli bilişim alanında calismalar yaptı. Yüksek lisans tezini ses delillerinin incelenmesi uzerine yaparak 2013 yılında mezun oldu. Akabinde New York Universitesi Abu Dhabi' de bulunan Center for Cyber Security merkezinde bilgi güvenliği ve dijital adli bilişim konularında araştırma gorevlisi olarak calisti. Lisans eğitiminden başlayarak yapay zeka, kablosuz algilayici ağlar, bilgi güvenliği, dijital ses ve goruntu isleme ve dijital adli bilişim konuları uzerinde calisarak bu alanlarda uluslararasi hakemli dergi ve konferanslarda yayınlar yaptı. Erkam Uzun 2015 yılında Georgia Institute of Technology, USA, University of Cambridge, UK, New York University, USA ve Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne, Switzerland üniversitelerinden doktora kabulu aldi. Su anda Georgia Tech' de Institute for Information Security & Privacy merkezinde bilgi güvenliği alanında doktora eğitimine devam etmektedir.

Yusuf Osmanlıoğlu

Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans 2009 Mezunu

TOBB ETÜ'den Sonra: University of Pennsylvania (ABD)'da Doktora Sonrası Araştırmacı

2007 yılında, lisans eğitimimi ODTÜ bilgisayar mühendisliği bölümünde tamamladıktan sonra TOBB ETÜ Bilgisayar mühendisliği bölümü yüksek lisans programına burslu olarak kabul aldım. Yüksek lisans eğitimimin ilk senesinde mikroişlemci mimarileri üzerine TÜBİTAK destekli bir projede araştırma görevlisi, ikinci senesinde ise öğretim görevlisi olarak çalıştım. Yurt dışından yeni gelmiş olan genç ve dinamik hocalarımın eşsiz destekleri ile iki yıl içerisinde mikroişlemciler ve örüntü tanıma konularında toplamda iki dergi ve üç konferans yayını çıkarma imkanımız oldu. Öğretim görevlisi olduğum süre zarfında, gömülü sistemler ve devre tasarımı laboratuvar derslerini koordine etme fırsatı elde ettim. Bu deneyimler, sonraki eğitim hayatıma beni hazırlayan önemli fırsatlardı. Yüksek lisans eğitimimi tamamladıktan sonra, tez danışmanım, kıymetli hocam M.Fatih Demirci'nin referansı ile Amerika'da Drexel University computer science bölümünde örüntü tanıma alanında doktora programına kabul aldım. 2016 yılı itibariyle University of Pennsylvania'da tıbbi görüntüleme sistemlerinde örüntü tanıma üzerine doktora sonrası araştırmacı olarak akademik çalışmalarıma devam etmekteyim. TOBB ETÜ'ye ve kıymetli hocalarına, akademik yetkinliklerinin yanı sıra, özellikle bana sundukları vizyon ve aşıladıkları araştırma disiplininden ötürü çok minnettarım.