HABERİ PAYLAŞIN


Bilgisayar mühendisliği bölümü %50 Burslu öğrencilerimizden Volkan Keleş 2015 yılının bahar döneminde ikinci ortak eğitim dönemini tamamlamak üzere ABD'deki Apple şirketinde işe başladı.

İlk ortak eğitimini TOBB ETÜ Kasırga Mikroişlemciler Laboratuvarında ASELSAN tarafından desteklenen "OpenCL Uyumlu Çok çekirdekli Yüksek Başarımlı Hızlandırıcı Donanım Tasarımı" projesinde yapan Volkan, burada kazandığı donanım üzerine yazılım geliştirme tecrübesi sayesinde özellikle derleyiciler konusunda bilgi sahibi oldu. Bu proje sırasında Internet üzerindeki forumlarda teknik tartışmalara katıldı ve Apple'daki derleyici takımı Volkan'ın staj için kendi gruplarına başvurmasını önerdi.

2015 yılı Nisan ayında ortak eğitimine Silikon Vaidisindeki Apple tesislerinde başlayan Volkan, stajı boyunca Geliştirme Teknolojileri bölümünde "GPU Compiler" takımı ile birlikte çalıştı. Volkan Apple'ın her yıl yazılım geliştiriciler için düzenlediği World Wide Developer Conference (WWDC) etklinliğine Apple mühendisi olarak katıldı ve katılımcılara teknik destek veren takımda yer aldı. Silikon vadisi'nde 2 ortak eğitim dönemini üst üste tamamlayan Volkan 8 aylık Apple deneyimiyle Türkiye'ye döndükten sonra Apple'dan, henüz TOBB ETÜ'den mezun olmadan, iş teklifi aldı. 2016 yılı Nisan ayı sonunda mezun olan Volkan, 2016 yılı Temmuz ayı sonunda Apple'ın Londra araştırma geliştirme ofisinde mühendis olarak çalışmaya başladı.

TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü olarak öğrencimiz Volkan Keleş'i kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.