HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ’nün Ortak Eğitim Programı kapsamında işbirliği yaptığı şirketler arasına Norveçli şirket Cognite da katıldı. Bu anlaşma ile TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 2 öğrenci önümüzdeki ortak eğitim dönemini Cognite’ın Oslo’daki ofisinde çalışarak geçirecek.

Ortak Eğitim Programı ile Türkiye’deki yükseköğrenim anlayışında fark yaratan TOBB ETÜ, bu program kapsamında tüm öğrencilerinin, yurt içi ve yurtdışında 3000’e yakın anlaşmalı firma ve kurumda tam zamanlı çalışarak mezuniyet öncesi 1 yıla yakın iş deneyimi kazanmasını sağlıyor.

Program kapsamında son olarak TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile Norveçli veri madenciliği şirketi Cognite arasında anlaşma imzalandı.

TOBB ETÜ’lüler Ortak Eğitim Programını Dünyaya Yayıyor

Öğrenciliklerinde, TOBB ETÜ Ortak Eğitim Programının avantajlarını yakından tecrübe etme fırsatı bulan TOBB ETÜ öğrencileri, iş hayatına atıldıklarında da bu modelden faydalanmaya devam ediyor. Çalıştıkları yerli ve yabancı şirketlere programın hem öğrenciler hem işletmeler açısından sağladığı faydaları anlatan mezunlarımız, şirketlerinin TOBB ETÜ’nün Ortak Eğitim Programına dahil olmasında önemli role sahip.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunlarından, Cognite baş yazılım mühendisi Burak Kara da Cognite’a TOBB ETÜ’deki Ortak Eğitim Programını tanıtarak şirket ile TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü arasında imzalanan anlaşmaya öncülük etti. Türkiye’ye gelerek şirketi adına TOBB ETÜ ile görüşmeler gerçekleştiren Burak Kara, sürecin kısa sürede tamamlanarak mülakat aşamasına geçilmesini ve önümüzdeki dönem 2 öğrencinin faydalanacağı anlaşmanın imzalanmasını sağladı. TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Seçil Usta ve Muhammed Ertuğrul Güngör, önümüzdeki ortak eğitim döneminde Cognite’ın Oslo’daki ofisinde çalışacak.

Bilişsel hesaplama yoluyla, endüstriyel verinin sindirilmesi ve işlenmesi kabiliyeti ile dünyanın en iyi endüstriyel beynini faaliyete geçirmeyi amaçlayan Cognite,  platformu üzerinden güvenli ve ölçeklenebilir Endüstriyel Nesnelerin İnterneti hizmetleri sağlamaktadır. Cognite Veri Platformu, eş zamanlı sensör bilgilerinden bakım günlüğüne,  işlem diyagramları ve 3D modellere, giderek artan bir veri kaynağını bir araya getirmekte ve yapılandırmaktadır. Cognite Veri Platformu, uzmanların gerçek dünya problemlerini görselleştirmek ve çözmek üzere ileri analiz modelleri, algoritmalar ve uygulamalar kullanmalarına olanak sağlamaktadır.

Cognite hakkında daha fazla bilgi