HABERİ PAYLAŞIN

 

ACM-ICPC SEERC 2016 (Southeastern Europe Regional Contest) bölgesel programlama yarışmasına toplamda katılan 85 takımın yaklaşık yarısı Romanya’da diğer yarısı ise Ukrayna’da eşzamanlı olarak yarıştılar. Doç.Dr. Osman Abul koçluğunda, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Mustafa Erdem Kirez, Onur Yıldız ve Mehmet Murat Akburak’dan oluşan LogicError isimli üniversitemiz takımı, Romanya sıralamasında 3., Romanya+Ukrayna (SEERC) sıralamasında  6. olarak tarihi bir başarıya imza attı.

Özellikle Romanya ve Ukrayna’nın ülke olarak güçlü olduğu bu bölgede, ilk kez bir Türk takımı (TOBB ETÜ) ilk 10 içinde yer almayı başardı. Son 10 yıldır ülkemizin önde gelen üniversitelerinden her yıl ortalama 6 takımın düzenli olarak katıldığı yarışmada üniversitemiz takımının bu başarısı ülkemiz bilim ve teknolojisi adına çıtayı yükseltti. Bu başarının gelmesinde emeği geçen Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Osman Abul'u ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Mustafa Erdem Kirez, Onur Yıldız ve Mehmet Murat Akburak'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

TOBB ETÜ takımı; Princeton, Waterloo, MIT, Oxford, ETH Zurich, Harvard gibi en seçkin üniversitelerin katıldığı ana sponsorluğunu IBM'in yaptığı ACM-ICPC World Finals 2017'e Türkiye'den katılmaya hak kazanan ilk takım oldu. Dünya şampiyonası 20 - 25 Mayıs 2017 tarihleri arasında Rapid City - South Dakota / Amerika'da gerçekleştirildi.

 

Bu yıl 41. si düzenlenen dünyanın en prestijli üniversiteler arası programlama yarışması olan ACM ICPC'ye bu yıl yüze yakın ülkeden 130 üniversite takımı katıldı. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mustafa Erdem Kirez (yarışmacı) ve öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Abul'dan (takım koçu) oluşan takımımız yarışma kuralı gereği her takım 3 yarışmacı ile temsil edilmesi gerekirken iki öğrencimiz vize alamadığından dolayı tek yarışmacı ile temsil edildi. Takımımız tek yarışmacı ile sorulan 12 sorudan 4ünü çözerek önemli bir başarı kazandı. 

Takımımızın başarısını ve vize mağduriyetini göz önünde bulunduran düzenleme komitesi, 2018 yılında Çin'de yapılacak dünya şampiyonasına takımımızı doğrudan katılmak için davet etti. 

Takımımızın bu yıl ki tarihi başarısını kutluyor ve gelecek yıl dünya finalinde başarılar diliyoruz.

ACM ICPC (International Collegiate Programming Contest) Programlama Yarışması Nedir?

Geçmişi 1970 yılına dayanan ACM ICPC, dünya çapında üniversite öğrencileri arasında takım halinde yarışılan en prestijli programlama yarışmasıdır. 2016 yılında yarışmaya 2.736 üniversiteden 40.000 den fazla yarışmacı (yaklaşık 14.000 takım) iştirak etmiştir. Yarışma öncelikle bölgesel yapılmakta, her bölgeden dereceye girenler ise dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanmaktadır. Dünya şampiyonasında her yıl yaklaşık 130 takım yarışmaktadır.

Türkiye’nin de dahil olduğu Güneydoğu Avrupa bölgesinde 10 ülkeden (Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, İsrail, Moldova, Romanya, Ukrayna, Karadağ, Sırbistan, Makedonya) üniversiteler katılabilmektedir.

 

  • ACM-ICPC yetkililerinin resmi twitter, facebook ve instagram hesaplarından Üniversitemiz takımı 'LogicError' ile ilgili  paylaştıkları haberleri görmek için tıklayınız.