HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ öğrenci topluluklarından 'ETÜ Bilgisayar Topluluğu' Hour of Code (Kodlama Saati) etkinliği kapsamında 15 Aralık 2016 tarihinde Göktürk İlkokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Topluluk üyelerinden Mehmet Berk Yüksel, Arda Göktürk Eyüboğlu, Cemal Kılıç, Baturay Onural, Deniz Beştepe, Merve Mallı ve Ekin Ilman'ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte çocuklarla temel kodlama ile ilgili eğitim yapıldı.

Hour of Code Nedir?

Kodlama Saati 180'den fazla ülkede gerçekleşen 10 milyonlarca öğrenciye ulaşmış küresel bir harekettir. Code.org tarafından organize edilen, halka açık, kar amacı gütmeyen, bilgisayar biliminin hayatımızdaki katkısını daha fazla okulda öğretilmesini sağlayarak arttırmaya adanmış ve öğrencilerin de katılımını arttırmayı amaçlayan bir organizasyondur.

Hour of Code uygulamasıyla çocuklar kodlama ve algoritma yazabilmek için sorunlara farklı yönlerden bakabilme ve en kısa sürede sorunu çözüm bulabilme yeteneği kazanıyor. En büyük avantajlarından biri ise programın çocukların ilgisini çekecek oyunlarla uygulanmasıdır. Etkinlik yaklaşık olarak bir saat sürmektedir.