HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Mühendislik Fakültesinin 3 lisans programı, MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) akreditasyonu aldı.

TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik- Elektronik Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümleri, Şubat ayında gerçekleşen değerlendirmeler sonucu 1 Mayıs 2020 tarihinde MÜDEK tarafından akredite edildi.

Kuruluşundan bu yana önceliği, öğrencilerine dünya standartlarında bir eğitim vermek olan TOBB ETÜ MÜDEK akreditasyonu ile mühendislik bölümlerinde bu standartları belgelendirdi.

Çeşitli disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitiminin kalitesine katkıda bulunmayı amaçlayan MÜDEK, YÖK tarafından tanınan ve mühendislik programlarını değerlendirmek üzere yetki verilmiş, ulusal, sektörel ve program yeterlilikleri odaklı bir kalite güvence kuruluşu olarak faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluş.

MÜDEK Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE) asil üyesi olduğu için lisans programına MÜDEK tarafından alınan akreditasyon aynı zamanda EUR-ACE etiketi de alıyor. MÜDEK aynı zamanda akreditasyon alan kurumların dünya genelinde büyük ölçüde eşdeğer olarak tanımlanmasını sağlayan küresel bir anlaşma olan International Engineering Alliance (IEA) şemsiyesi altındaki çok taraflı akreditasyon tanıma anlaşması Washington Accord'un da imzacısı konumunda.

MÜDEK hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.