HABERİ PAYLAŞIN

2012 yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim ve öğretime başlayan TOBB ETÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü ilk mezunlarını 2016 yılında verdi. Hem Türkiye’de hem de üniversitemizde ilklerden olan Biyomedikal Mühendisliği öğrencileri, lisans eğitimi gereklerinden olan teorik ve uygulamaları derslerle birlikte Ortak Eğitimi Programı sayesinde kazandıkları bir yıllık iş tecrübesiyle mezun oldular. Johnson&Johnson, Medtronic gibi çokuluslu şirketlerde veya yurtdışı ve yurtiçi yükseköğretim kurumlarında lisansüstü derecelere adım atarak kariyer hayatına başlayan mezunlarımız aynı gövdeden salınan köklerin ilk filizlerini oluşturdu.

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü ilk mezunlarından bir de üniversite birincisi çıkardı. İlk mezunlarımızdan Hamdi Tuna Yener üniversite birinciliği ünvanını elde etti.  Temel bilimlerden tıp bilimine kadar uzanan alanlardan feyzalarak sağlık problemlerine çözümler üretmeyi hedefleyen ve üniversite birincimizin söylediği şekliyle hayallerini değil hayallerindekilerin ötesini gerçekleştirmek üzere yola çıkan mezunlarımız, hem ülkemize hem de global bilim ve teknoloji dünyasına katkıda bulunmak üzere yayıldılar.

Geniş spektrumlu bir tecrübe alanına sahip akademik kadronun mentörlüğünde yetişen mezunlarımız diplomaya uzanan süreçte uyku apnesinin tespitinden, EEG sinyallerinin harekete dönüştürülmesine; plazma destekli yüzey modifikasyonundan, nanogözenekli yapılardan kontrollu ilaç salımına; genetik polimorfizmlerin hastalık yatkınlığındaki rollerinin araştırılmasından, grip virüsünün ilaca karşı direnç geliştirmesinin modellenmesine; biyomalzeme sentezi ve bağ dokuları rejenerasyonundan, 3 boyutlu yazıcılarla kemik dokusu rejenerasyonuna kadar uzanan alanlarda akademik ve teknolojik katkılar sağlamışlardır.

İlk mezunlarımızın kendilerinden sonrakiler için önemli bir referans teşkil edeceğini biliyoruz ve güvenimiz tam olarak kendilerine başarılı bir kariyer ile birlikte tüm güzelliklerin onlarla birlikte olmasını temenni ediyoruz.