Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından yürütülen Lisans Öğrencilerine Yönelik A1 Proje Destek Programı kapsamında, üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencileri tarafından yürütülecek kısa süreli projeler desteklenmekte; sağlık alanında yaşanan sorunların mühendislik ve sağlık bilimlerinin ortak yaklaşımıyla çözümlenmesi hedeflenmektedir.

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz Pelin Başak ZOR ve İlke Naz CANOLER tarafından yürütülecek olan ve danışmanlığını öğretim üyemiz Prof. Dr. Birsen CAN DEMİRDÖĞEN’in üstlendiği “Darbeli Elektromanyetik Alan Uygulamasının PC12 Hücrelerinde PAD2 Gen Ekspresyonu Üzerine Etkisinin Araştırılması” başlıklı proje ilgili program kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır. Proje, TÜSEB destek programları doğrultusunda Üniversitemizin yürütücülüğünde gerçekleştirilecek ilk proje olacaktır.

Öğrencilerimizi ve öğretim üyemizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.