HABERİ PAYLAŞIN

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Matematik bölümüne 2013 yılında girdim. Burayı seçmemdeki en önemli nedenler, yurt içi ve yurt dışında seçkin kurum ve kuruluşlarda sunduğu Ortak Eğitim olanağı ve çift ana dal ayrıcalığıydı.

2015 yılında Bilgisayar Mühendisliği'nde çift ana dal yapmaya başladım. 

TUR&BO (Turkish Research and Business Organizations), Brüksel, Belçika

İlk Ortak Eğitimim için 2016 yılının yaz döneminde Belçika’nın başkenti olan Brüksel‘ e gittim. Erasmus+ Staj Hareketliliği kapsamında gittiğim bu şehirde, TUR&BO'da  (Turkish Research & Business Organisations) 90 gün çalışma fırsatım oldu.  Bu Ortak Eğitim hem yurt dışındaki çalışma ortamını görmemde hem de İngilizce becerilerimi geliştirmemde oldukça yardımcı oldu. Henüz ikinci sınıf olmama rağmen şirketteki işleri yazdığım kodlar ile hızlandırabiliyordum. Bu dönemde fazlaca araştırma ve geliştirmeler ile uğraştım.

 

Berlin Teknik Üniversitesi German Turkish Advaced Research Center for ICT, Berlin, Almanya 

Brüksel ‘den geldikten hemen sonra Bilgisayar Mühendisliği bölüm hocalarımın da yardımlarıyla ikinci bir Erasmus stajı için adım atmaya başladım. Technische Universität Berlin (Berlin Teknik Üniversitesi) bünyesinde bulunan GT-ARC (German Turkish Advanced Research Center for ICT) firmasının siber güvenlik bölümünde 2. Ortak Eğitimimi gerçekleştirme fırsatı yakaladım. Burada, bir ağdaki bilgisayarlara yapılan siber saldırıları dinleme ve tespit etme ile ilgili çalışmalarda bulundum.  Okulda aldığım teorik dersleri bu sayede pratiğe dökebildim.

 

Whalebone, Brno, Çek Cumhuriyeti                                                                        

Berlin ‘den döndükten sonra son Ortak Eğitimimi de yurt dışında yapmaya karar verdim. Bunun için başvurduğum birçok firmadan kabul aldım. Çek Cumhuriyeti’nin ikinci büyük şehri olan Brno‘da Whalebone isimli firmada son ortak eğitimimi yapmaya karar verdim. Şu an hala Brno‘da Ortak Eğitimime devam etmekteyim. Burada Big Data (Büyük Veri) ve Ağ Güvenliği konuları üzerinde çalışıyorum. 

 

Erasmus + Staj Hareketliliği programıyla yaptığım Ortak Eğitimler kendimi geliştirmemde bana çok yardımcı oldu. Öncelikle İngilizce seviyemi geliştirdim. Farklı insanlar ve farklı kültürler tanıdım. Birçok yeni arkadaş edindim. Yeni ülkeler ve yeni tatlar keşfettim. Bu ortak eğitimler sayesinde Avrupa’da 17 ülke görme fırsatım oldu. İş hayatına dair çok önemli şeyler öğrendim.  Bana bu şartları sağlayan okuluma ve ortak eğitim programına teşekkür ederim.