HABERİ PAYLAŞIN

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ndeki (TOBB ETÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Doktora Programının ikinci mezunu Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Uğur Yıldız, TED Üniversitesi’nde öğretim üyesi oldu. TOBB ETÜ’den 2016 yılının Nisan ayında Prof. Dr. Bülent Tavlı’nın danışmanlığı eşliğinde mezun olan Dr. Yıldız, TED Üniversitesindeki görevine 1 Eylül 2016 itibarı ile başladı.

TOBB ETÜ’deki doktora eğitimi boyunca yaptığı bilimsel çalışmaları sonucu saygın dergi ve konferans bildirilerinde yayımlanmış toplam 13 adet bilimsel makalesi olan Yrd. Doç Dr. Yıldız Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesini 2009 yılında; yüksek lisans ve doktora derecelerini üniversitemizden sırasıyla 2013 ve 2016 yıllarında almıştır. Dr. Yıldız TED Üniversitesi kadrosuna katılmadan önce Türk Telekom ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’de (TUSAŞ-TAI) ağ trafiği yönetimi, optimizasyonu ve insansız hava araçlarının ağ mimari tasarımı üzerine yaklaşık altı yıl boyunca çalışmıştır. Dr. Yıldız’ın araştırma alanları arasında kablosuz haberleşme, kablosuz ağlar ve akıllı şebekeler ile ilgili araştırma problemlerinin optimizasyon teknikleri yardımıyla modellenmesi ve analiz edilmesi yer almakta olup Amerika Birleşik Devletleri’nin önemli üniversitelerinde araştırmaları ile ilgili sunumlar yapmıştır. Bununla birlikte Dr. Yıldız’ın araştırma konuları 5G ve nesnelerin interneti gibi yeni nesil kablosuz haberleşme sistemlerinin fiziksel, ortama erişim ve ağ katmanlarını da kapsamaktadır. Dr. Yıldız IEEE üyesi olup IEEE’nin itibarlı dergi ve konferanslarında hakemlik yapmaktadır.

TOBB ETÜ ailesi olarak, Dr. Yıldız’ı kutluyor, yeni iş yerinde ve kariyerinde doktora sırasında gösterdiği yüksek başarıyı sürdürmesini diliyoruz.