HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans son sınıf öğrencilerimizden Yasin Aksan’ın “A Tool for Beamforming and Real-Time Link Budget Analysis in Aeronautical Communications Using Kinematics” başlıklı makalesi SCI İndeksinde yer alan “International Journal of Aerospace Engineering” dergisinde yayınlandı.

Üniversitemizin Ortak Eğitim Programı kapsamında ikinci ortak eğitimini Meteksan Savunma’da gerçekleştiren Yasin Aksan, bu süreçte “Hava Platformlarının Konumlarını ve Euler Açılarını Kullanarak Gerçek Zamanlı Haberleşme Link Bütçesinin Hesaplanması” denklemlerini oluşturmuştur. Gerçekleştirdiği bu çalışmalar, Meteksan Savunma’daki mentörü Dr. Mustafa Cenk Ertürk’ün yönetiminde makaleye çevrilmiştir. Makale, kabul oranı %24, etki faktörü 0,889 olan “International Journal of Aerospace Engineering” dergisinde yayınlanmıştır. Halen lisans son sınıf öğrencisi olan Yasin Aksan,  Prof. Dr. Hamza Kurt ile termoelektrik ve görüntü işleme alanlarında araştırma çalışmalarına devam etmektedir.

TOBB ETÜ ailesi olarak, Yasin Aksan’ı kutluyor, lisans eğitimi boyunca gösterdiği yüksek başarıyı profesyonel çalışma hayatında da sürdürmesini diliyoruz.

Makaleye ulaşmak için tıklayınız.