HABERİ PAYLAŞIN

Bölümümüz 4. Sınıf öğrencilerinden Hakan Barça, Coca Cola’nın “Next Talent” adındaki Management Trainee programı kapsamında düzenlediği yarışmada birinci oldu.

Günümüzde trend haline gelen yetenek programlarının dışına çıkarak düzenlenen bu etkinlik için iki binin üzerinde aday başvurdu. Genel Yetenek, İngilizce sınavları ve sonrasında video mülakatı ile en başarılı 100 aday belirlendi. Hakan’ın aralarına olduğu bu 100 aday İstanbul’daki genel merkezde ağırlandı. Burada düzenlenen yarışma kapsamında, sonunda bir şifrenin bulunduğu interaktif bir kaçış oyunu ile adayların takım çalışması ve pratik düşünme yetenekleri ölçüldü. Adayların oyun sırasındaki davranışları da değerlendirilerek otuz kişi seçildi. Son aşamada ise adaylardan üçerli gruplar oluşturularak yaklaşık yarım saat süre zarfında, Coca Cola İçecek'in belirlediği bir konu üzerinde proje yapmaları istendi. Hakan’ın grubu bazı talihsizlikler sonucu iki kişi kalmalarına rağmen sundukları proje ile tüm programı birincilikle tamamladı.

Öğrencimiz Hakan Barça ağırlıklı olarak Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Özyeğin, Bahçeşehir gibi üniversitelerden katılan adayların arasında Ankara’dan katılan iki adaydan biriydi. Kendisi ayrıca Coca Cola İçecek'in CMO, CFO ve birçok departman müdürüyle tanışma fırsatı buldu. Hakan ödül olarak 500 TL kazandı ve Coca Cola Ankara fabrikasında üretim şefi tarafından ağırlanarak bir gün geçirdi. Öğrencimiz çok yakın bir zamanda Üretim Mühendisliği pozisyonu için yarı-zamanlı iş teklifi de alacak.

Öğrencimizi bu başarısından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.