HABERİ PAYLAŞIN

Pandemi nedeniyle eğitimin uzaktan yürütüldüğü bu süreçte TOBB ETÜ, uygulamalı dersler için gereksinim duyulan deney kitlerini Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin evlerine göndererek uygulamalı derslerin aynı verimlilikte devam etmesini sağlıyor.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü uygulamalı derslerinden olan ELE201L Devre Analizi ve ELE224L Elektronik Devreler Laboratuvarı uzaktan yapılmaya devam ediyor.

 

Yüz yüze dönemlerde kullanılan deney föylerinin aynen uygulanabileceği şekilde, öğrencilere güç kaynağı, sinyal kaynağı ve osiloskoptan oluşan deney kiti ve devre elemanları gönderilerek deneylere başlandı. Böylece, pandemi şartlarında laboratuvara gelemeyen öğrencilerin çalışma odalarına elektronik laboratuvarı götürüldü.

Tercih eden öğrenciler ise, YÖK ve TSE işbirliği ile hazırlanan “Küresel Salgın Bağlamında Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Kılavuzunda” belirtilen esaslar çerçevesinde deneylerini TOBB ETÜ Teknoloji Merkezine gelerek yapabiliyorlar.