Dr. Mehmet Ünlü, lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini sırasıyla 2001,2003 ve 2009 yıllarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden aldı. Doktora tezi ile ODTÜ Mustafa Parlar Vakfı yılın tezi ödülünü kazanan Mehmet Ünlü, 2009-2012 yılları arasında ODTÜ, Utah Devlet Üniversitesi RF Micro-Nano grubu, Cornell Üniversitesi Nano-ölçek Bilim & Teknoloji Tesisi, Michigan Üniversitesi Terahertz Elektronik Laboratuvarı gibi önde gelen bilim kurumlarında doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı. 2012 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyesi olarak başlayan Mehmet Ünlü, bu süreçte ODTÜ'de kısmi zamanlı öğretim üyesi olarak da görev aldı. Mehmet Ünlü çeşitli Avrupa Birliği ve TÜBİTAK projelerinde yürütücü olarak faaliyet göstermiştir. Mehmet Ünlü'nün başta 2015 TÜBA Genç Bilim Adamı ödülü olmak üzere, çeşitli konferanslarda en iyi makale ödülleri bulunmaktadır. Dr. Ünlü'nün araştırma alanları Milimetrik-Dalga ve Terahertz frekans bölgelerinde çalışmak üzere optoelektronik bileşenlerin, dalga kılavuzlarının, faz dizilimli, yeniden yapılandırılabilir antenlerin ve yenilikçi imalat teknolojilerinin geliştirilmesidir.

Aramıza yeni katılan Dr. Ünlü'ye, TOBB ETÜ'deki çalışmalarında başarılar diliyor ve aramıza hoş geldin diyoruz.