HABERİ PAYLAŞIN

Endüstri Mühendisliği Bölümü 2010 yılı mezunumuz ve doktora öğrencimiz Cihan Tuğrul Çiçek, doktora tezini Fulbright Bursu ile ABD ve dünyanın en prestijli mühendislik okullarından biri olarak kabul edilen University of California, Berkeley’de tamamlayacak.

Cihan Tuğrul Çiçek’in Doç. Dr. Hakan Gültekin ve Prof. Dr. Bülent Tavlı danışmanlığında yürüttüğü tez kapsamında, 2020 ile birlikte hayatımıza girecek İnsansız Hava Aracı Baz İstasyonlarının yerleşim problemleri ele alınıyor. Son yıllarda Google, Huawei, AT&T gibi teknoloji şirketlerinin de dahil olduğu 5G ve ötesi ağlarda önemli rol oynaması beklenen İHA baz istasyonlarının örnekleri her geçen gün artarken, bu doğrultuda yürütülen tez ile son yıllarda kullanımı yaygınlaşan dronelar vasıtasıyla kablosuz iletişim ağlarındaki verimliliğinin artırılması hedefleniyor.

Cihan Tuğrul Çiçek Eylül ayından bu yana, alanında en saygın kuruluşlardan biri olan INFORMS üyesi ve birçok prestijli dergide 100’den fazla yayın sahibi, UC Berkeley Endüstri Mühendisliği ve Yöneylem Araştırması Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zuo-Jun Max Shen’in gözetiminde çalışmalarına ABD’de devam ediyor. Tez sonuçlarının yalnızca İHA baz istasyonları için değil, 3 boyutlu ortamda yerleşimi yapılacak herhangi bir tesis için de kullanılması için çalışmalarını genişlettiklerini belirten Cihan Tuğrul Çiçek, özellikle ABD’deki çalışmalarının yalnızca telekomünikasyon sektöründe değil su altı sensörleri, askeri operasyonlar gibi çok farklı alanlarda da kullanıma olanak sağlamayı amaçladığını belirtiyor.

Tamamen araştırma odaklı bir grupta ve her biri kendi alanında saygın araştırmacılarla çalışmanın kendisine ve tezine önemli katkılar sağladığını ifade eden öğrencimize çalışmalarında başarılar diliyoruz.