Endüstriyel Tasarım Bölümü 4. sınıf öğrencileri, Yrd. Doç Dr. Aydın Öztoprak ve öğretim görevlisi Özgür Ruhi Ülvan yürütücülüğünde gerçekleşen EÜT 401 Endüstriyel Tasarım stüdyosu dersi kapsamında çocuklar için Ön Kol Protezi tasarladılar. Çocuklar için hem aktif olmak isteyebilecekleri hobi dallarına özel, hem de günlük hayatlarındaki aktiviteleri kolaylaştırmak üzere farklı amaçlar için tasarlanan ve prototipleri üretilen protezler büyük beğeni topladı.

Tıp Fakültesi desteğinde yürütülen projede anatomi, 3D yazıcı ile üretim, parametrik tasarım, kullanıcı araştırmaları, bilgisayar destekli tasarım alanlarında önemli kazanımlar elde eden öğrencilerimiz Ankara Robot El hareketi desteğiyle, uluslararası “Enabling the future” organizasyonu için ülkemizin ilk özgün protezlerini geliştirdiler. Öğrencilerimizi içinde yer aldıkları bu anlamlı projeden ve yaz aylarında yaptıkları bu özverili çalışmadan dolayı kutluyoruz.