2020-2021 Güz Dönemi EUT-109 Teknik Çizim dersi projeleri tamamlandı. Öğrencilerimizin var olan veya kendi tasarladıkları bir ürün ya da mekanizma belirledikleri projeler; basit makara, kaydırıcı krank, 360 menteşe, hareketli kutular, fort pense, kalem kutusu, İskoç boyunduruğu, plastik şişe, geneva mekanizması gibi ürün ve mekanizmalardan oluştu. Ölçülerine kendileri karar vermek suretiyle belirledikleri ürünlerin çizimini yapan öğrencilerimiz, ardından bunları üç boyutlu yazıcılardan çıkararak tasarım ve üretim arasındaki ilişkiyi deneyimleme imkanı buldu.

Teknik resim kavramını öğrenme, endüstriyel parçaların iki ve üç boyutlu resimlerini çizme, perspektiften üç görünüş çıkarma, üç görünüşten perspektif çizme ve toleranslar ile yüzey işleme işaretlerini öğrenmenin amaçlandığı EUT-109 dersi kapsamında öğrenciler; edindikleri bilgi ve becerileri bireysel ve grup çalışmaları ile uygulamaya dökme fırsatı buluyor.