HABERİ PAYLAŞIN

Üniversitemiz ile TABİT Tarımsal Bilişim ve İletişim Teknolojileri ve HAVELSAN A.Ş arasında eğitim ve araştırmaya ilişkin işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan bir protokol imzalandı.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı TOBB ETÜ bitirme projeleri kapsamında Endüstriyel Tasarım, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği öğrencileri bir araya gelerek dönem sonuna kadar teknoloji destekli kişisel tarım araçları geliştirecek.

Teknolojinin etkin kullanımı ile çiftçinin nitelikli bilgiye erişerek verimliliğini arttırmayı ve sonuç olarak kırsaldaki yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefleyen sektörün öncü şirketi TABİT ve HAVELSAN A.Ş. üniversitemiz öğrencilerine bitirme projeleri kapsamında teknik mentorluk desteği sağlayacak. Disiplinlerarası bitirme projelerinde TABİT’in ve HAVELSAN’ın aktif katılımı ile gerçekleşen bu işbirliğinin üniversitemiz, öğrencilerimiz ve sanayi için önemli bir katma değer sağlayacağına inanıyoruz.   

Bu işbirliği kapsamında Havelsan’ın sahip olduğu teknik bilgiyle, TABİT’in teknik ve tarımsal alandaki bilgisi bütünleştirilerek üretim süreçlerine aktarılması hedefleniyor. Disiplinlerarası bir çalışmanın ilk örneği olacak bu projede öğrenciler TABİT ve HAVELSAN ile ortak bir çalışma yürüterek dönem sonunda her türlü fonksiyonu çalışan bir prototip üretecekler.

Proje sonunda ortaya çıkan ürünler ise TABİT ve VODAFONE ortaklığı ile hayata geçen Vodafone Akıllı Köy’de test edilip uygulanacak.

Disiplinlerarası bitirme projeleri kapsamında geliştirilecek ürünlerin Vodafone Akıllı Köy’de deneyimlenecek olması, üniversitede tasarlanan fikir ve teknolojilerin sadece teoride kalmamasına, bilginin yeni girişimlere dönüştürülmesine katkı sağlayacak.

Üniversitemiz ile Sanayi işbirliğini güçlendirmek ve uygulanabilir sonuçların sanayiye aktarımını sağlamaya yönelik olarak “Disiplinlerarası Bitirme Projesi” kapsamında TABİT, Vodafone Akıllı Köy ve HAVELSAN’a projeye sağladıkları katkı için teşekkür ediyoruz.