HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Doğan Kitap ile Genç Kırmızı'nın ortak olarak düzenlediği tasarım yarışmasına katıldı. Öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Filiz ŞENLER ve Kazım DİRİK liderliğinde ve GRT 301 Grafik Tasarım I dersi kapsamında katılınılan yarışmanın bu yıl dokuzuncusu gerçekleşecek.

Yarışmanın bu seneki başlığı yeni dönem Türk edebiyatının önemli eserlerinden olan "Kinyas ve Kayra"nın kapak tasarımının yenilenmesi. Türkçe yeraltı edebiyatının ilk örneği sayılan Kinyas ve Kayra, modern hayatın her bireyde şiddetle uyandırdığı "basıp gitme" arzusunu gerçekleştiren, şantaj yapan ve adlarını kendileri seçen iki arkadaş olan "Kinyas ile Kayra"nın başından geçenleri anlatır. Bir anlamda bir yol hikayesi, bir dostluğun ve aslında büyük bir düşmanlığın hikayesi. 

Birincilik ödülünün 5.000 TL olduğu yarışmanın amacı kitaptaki duyguları yansıtacak, aynı zamanda romanın içeriğine referans olacak bir kitap tasarımı hazırlamak.

Genç Kırmızı internet sayfasında yer alan online sergiye bakarak TOBB ETÜ öğrencilerinin yaptıkları çalışmalara göz atabilirsiniz. Yarışmaya katılan öğrencilerimize başarılar dileriz.