HABERİ PAYLAŞIN

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Tam Zamanlı Öğretim Elemanlarının Etkinlikleri

 

PROF. HÜLYA İZ BÖLÜKOĞLU

Hülya İZ BÖLÜKOĞLU, Çin’de “2019 Shanghai International Paper Art Biennale” kapsamında düzenlenen “FEASTS ON PAPER” isimli jürili sergiye “Döngü” isimli çalışması ile katıldı. Serginin açılışı, Shanghai’DA Fengxian Museum’da gerçekleştirildi.

 

 

Hülya İZ BÖLÜKOĞLU, 2-10 Temmuz 2021 tarihleri arasında Lefkoşa’da Kağıt Sanatçıları Derneği ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ortaklığıyla düzenlenen “Postal Artists Books Exhibition” başlıklı sergiye katıldı.

 

DOÇ. DR. Z. İNCİ KARABACAK

29 Şubat 2020’de TOBB ETÜ’de gerçekleştirilen ve Prof. Dr. Nur ÇAĞLAR’ın Moderatörlüğünü yaptığı “Öykü ve Yaşam” başlıklı Öykü Atölyesinde Prodüktör-Senarist-Yazar İnci GÜRBÜZATİK ve Doç. Dr. İnci KARABACAK Yürütücü olarak görev aldı. Geniş çaplı katılımın olduğu atölyede TOBB ETÜ, Çankaya Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, ODTÜ, Ufuk Üniversitesi, Ankara Üniversitesi öğrencileri ve Altındağ Gençlik Merkezi öğrenci ve Eğitimcileri yer aldı.

 

 

Doç.Dr.Z.İnci Karabacak  17-24 Nisan 2021 tarihleri arasında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından düzenlenen “1. Uluslararası Görsel Sanatlar Bienali”ne “Bambuyla Dans” isimli çalışması ile katıldı.

Doç.Dr. Z.İnci Karabacak 05.02.2021 tarihinde TÜBİTAK için “Yaratıcı Yazarlık Semineri” verdi.

 

Doç.Dr. Z.İnci Karabacak, dünyanın önde gelen uluslararası tasarım yarışması A’Design Award&Competition 2021’de “Akademik Jüri Üyesi” olarak görev aldı.

 

Doç.Dr. Z.İnci Karabacak, ABD Ankara Büyükelçiliği Hibe Programları tarafından desteklenen “Eastern Mediterranean Region-Osmaniye Province Media Literacy Awareness Project” başlıklı Projede Ağustos 2020-Nisan 2021 tarihleri arasında “Araştırmacı” olarak görev aldı.

 

DR. ÖĞR. ÜYESİ FİLİZ ŞENLER

Öğr.Üyesi Filiz Şenler, Harran Üniversitesi Uluslararası Göbeklitepe ve Neolitik Çağ Yerleşimleri Kongresi kapsamında Şanlıurfa’da, 28_30 Kasım 2019 tarihlerinde, GOBEKLITEPEART - 2019, INTERNATIONAL ARTS MIXED EXHIBITION / ULUSLARARASI KARMA SERGİ’ne katıldı.

Öğr.Üyesi Filiz Şenler, 28 Ocak 2020 tarihinde “ÇOOK KISA FİLM FESTİVALİ”ni düzenledi. Kısa film yapma üzerine verilen workshop’tan sonra öğrencilerimizden oluşan katılımcılar ekiplere ayrılarak, onlara ayrılan sınırlı sürede bir kısa film çekip, kurgulayıp, bu filmle Çook Kısa Film Festivali’ne katılarak ödül kazanma şansı yakalamışlardır.

 

ÖĞR. GÖR. R. OĞUZ SAĞDIÇ

Öğr. Gör. R. Oğuz SAĞDIÇ, Kasım 2020’de Gölbaşı Belediyesi ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Kadrajımda Gölbaşı’ Fotoğraf Yarışması’nda Seçici Kurul Üyesi olarak görev aldı.

 

Öğr. Gör. R. Oğuz SAĞDIÇ, TRT2 Devlet Kültür kanalında ‘23 Kasım 2020’de ilk yayınıyla birlikte bir hafta boyunca tekrarlanan televizyon yayınında “Bizim Resmimiz” program dizisinin 35. Bölümünde Konuk olarak yer aldı.

 

Öğr. Gör. R. Oğuz SAĞDIÇ, Aralık 2020’de AFSAD 4. Kısa Film Festivali’nde ‘Deneysel Video Kurgu’ dalında Seçici Kurul Üyesi olarak görev aldı.

 

ÖĞR. GÖR. MERT ASLAN

Öğr. Gör. Mert ASLAN, Dr.Öğr.Üyesi Filiz Şenler ile birlikte 28 Ocak 2020 tarihinde Çoook Kısa Film Festivali’ni düzenledi.

Öğr. Gör. Mert ASLAN’ın Araştırmacı olarak görev aldığı “Varolan İlaç Etken Maddelerinin COVID-19’a Karşı Etkinliklerinin In-Siliko, In-Vitro ve In-Vivo Olarak İncelenmesi” başlıklı TÜBİTAK 1001 Projesi devam etmektedir (Yürütücü:Ünal Mehmet Altay).

Öğr. Gör. Mert ASLAN, Ankara Girişimci İş Kadınları Derneği ve TOBB ETÜ Görsel İletişim Tasarımı Bölümü işbirliğiyle düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Şiddetsiz” başlıklı sergisinin Koordinatörü olarak görev aldı ve sergiye 1 adet eserle katıldı.

 

ÖĞR. GÖR .ZEYNEP DAĞLI CURALI

Öğr.Gör.Zeynep Dağlı Curalı Ankara Girişimci İş Kadınları Derneği ve TOBB ETÜ Görsel İletişim Tasarımı Bölümü işbirliğiyle düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Şiddetsiz” başlıklı sergiye 2 adet Afiş ve 4 adet İnfografik tasarımı ile katıldı.

 

 

 

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Yarı Zamanlı Öğretim Elemanlarının Etkinlikleri

 

DR.ÖĞR. ÜYESİ BÜNYAMİN BALAMİR

Öğr.Üyesi Bünyamin Balamir’in HATTUŞA’DAN ENGÜRÜ’YE isimli 50. Kişisel Resim Sergisi 16 Mart-9 Nisan 2021 tarihleri arasında Armoni Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergide çeşitli boyutlarda 33 resmi yer aldı.

 

Öğr.Üyesi Bünyamin Balamir’in eserleriyle son dönemde katıldığı diğer sergiler arasında; Hititler Sergisi (Çorum / Ankara),  Dünya Hititler Günü Sergisi (Japon Kültür Merkezi /Ankara) Kıbrıs Türkleri Dayanışma Sergisi (Kıbrıs) sıralanabilir.

 

DR. ÖĞR. ÜYESİ HALİME TÜRKKAN

Öğr.Üyesi Halime Türkkan, Giresun Üniversitesi Görele Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü tarafından gerçekleştirilen, “What Unites Us 2” April 27 World Design Day International Design Exhibition isimli etkinlikte “Jüri Üyesi” olarak görev almıştır, (23.04.2021-27.04.2021).

Öğr.Üyesi Halime Türkkan, Başkent Üniversitesi GSTMF "4. Uluslararası Sanat ve Tasarım Eğitimi Sempozyumu “COVİD-19 Dönemi ve Sonrası Sanat ve Tasarım", Sempozyum Düzenleme Kurulu Üyesi olarak görev almıştır (2021).

Öğr.Üyesi Halime Türkkan, Sanata Evet Kampanyası / Sosyal Sorumluluk Projesi’nde, Proje Yürütücüsü olarak görev almaktadır (2021).

 

ÖĞR. GÖR. HÜSEYİN ÖZTÜRK

Öğr. Gör. Hüseyin Öztürk’ün yeni teknoloji, yazılım ve AR-GE çalışmaları:

  • Çevre bakanlığı ile yapılan Sanal Gerçeklik (VR) projesi.
  • Aselsan ile geliştirilen interaktif sunum yazılımları.
  • Hyper Casual Oyun videoları.
  • 2021 de GPU Tabanlı render farmı kurulumu.

 

Öğr. Gör. Hüseyin Öztürk’ün 2020 ve 2021 yılında yönetmenliğini ve prodüktörlüğünü yaptığı filmler:

  • Perifit Zayıflama Merkezi - Flamingo reklam filmleri serisi

 

  • AFAD Afet Konulu Çocuklar için Planetaryum Filmi

Dünya bankası ve AFAD'ın katkılarıyla Konya Bilim Merkezindeki Planetaryumda gösterilmek üzere Full DOME 4K formatında 3d animasyon film. Türkiye'de yapılmış ilk 4K Full DOME film özelliği taşıyor. Sinema 100 kişilik 15 metre çapında.

Film Linki: https://youtu.be/OqKv2BoyzC8

 

  • Gıdanı Koru Kampanyası Animasyon serileri-Çocuklar için gıda israfını azaltma üzerine animasyon

https://gidanikoru.com/

Filmin linki: https://www.youtube.com/watch?v=_rW-Ex05QWw

 

  • Sağlık Bakanlığı Çocuklar için Pandemi Farkındalık Filmleri

Okulların açılması kararı ile birlikte, çocukların okul ve sınıf ortamında davranışlarını

düzenleyen eğitici görsel materyallere ihtiyaç duyulmuş ve bu sebeple sağlık bakanlığına çocuklar için pandemi kurallarını anlatan 3d animasyon ve video prodüksiyonları hazırladık.

Film linki: https://animanya.com/cocuklar-icin-pandemi-filmi/

 

ÖĞR. GÖR. İDİL TAYHAN

Öğr. Gör. İdil TAYHAN, Ankara Girişimci İş Kadınları Derneği ve TOBB ETÜ Görsel İletişim Tasarımı Bölümü işbirliğiyle düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Şiddetsiz” başlıklı sergiye 2 adet eserle katıldı.