TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi katkıları ve ABD Ankara Büyükelçiliği desteği ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV)  tarafından yürütülen 8 aylık bir proje kapsamında Genç Duruş platformunda düzenlenen "Türkiye'nin Terörizmle Mücadelesi: Gençlik Boyutu" başlıklı görsel içerik yarışmasında Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerimiz birinci oldu.

TEPAV, Genç Duruş platformunda, radikalleşme ve şiddete varan aşırıcılıkla mücadeleye ilişkin farkındalığı arttırmak ve yapılan bu mücadeleye katkı sunabilmek adına, üniversite öğrencilerinin oluşturduğu genç katılımcıların görsel içeriklerini üretip paylaştıkları bir çevrimiçi yarışma düzenlendi.

Yarışmaya katıldıkları kısa animasyonda TOBB ETÜ Görsel İletişim Tasarımı öğrencileri, karşıt görüşleri temsil eden ve birbirlerinin zıttı olan mor ve turuncu renkteki karakterlerin şiddete varan aşırıcılığından doğan terör sonucunda toplumun zarar görmesini canlandırdı.

Yarışmaya katılan ikinci sınıf öğrencilerinden Seyfi Demirel, Hatice Betül Şirin, Ebru Erdoğan ve Seyedsaram Hosseini’yi, üçüncü sınıf öğrencilerinden Muhammed Seven, Deniz Yalçın ve Fazıl Ahmet Çalık’ı ve Tasarım Yüksek Lisans öğrencisi İlkim Eda Tonuç’u tebrik ederiz.