Tarih Bölümü öğrencilerinin kurduğu Tarih ve Felsefe Topluluğu tarafından dönemlik olarak çıkarılan Sosyal Bilimler dergisi Mecmua uzun bir aradan sonra yayın hayatına geri döndü.

Dergi başta tarih olmak üzere, siyaset, felsefe, kültür ve uluslararası ilişkiler alanlarındaki konuları inceleyen disiplinler arası yazıları içeriyor. Bunun yanında kitap, film, tablo ve müze tanıtım yazıları da dergide yer almakta.

Dergide bulunan yazılardan bazıları “Maziden Bir Kelime Kaldı”, “Balkanlarda Demokrasinin Nefesi” ve “Kleopatra’nın Burnu: Tarihte Rastlantı ve Determinizm”.

Dergiyi çok beğendiğini ve Üniversite yönetimi olarak her zaman destekleyeceklerini belirten Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yusuf SARINAY derginin devamlı olmasını temenni etti.