HABERİ PAYLAŞIN

2015 yılında Hukuk Fakültemizden dereceyle mezun olan Ömer Hasan Kâhya, New York Barosu avukatı olmaya hak kazandı.

2010 yılında LYS Türkiye üçüncüsü olarak TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yerleşen Ömer Hasan Kâhya, 2015 yılında Hukuk Fakültesi ikincisi olarak mezun oldu. TOBB ETÜ’de Hukuk Fakültesi’nde aldığı eğitimin bir parçası olarak, yurt içi ve yurt dışındaki prestijli bürolarda ortak eğitimini tamamlayan Kâhya, ayrıca Hukuk Fakültesi’ni JESSUP Uluslararası Kurgusal Duruşma Yarışmasında ilk kez temsil eden takımın da bir parçası oldu.

Mezuniyetinin hemen ardından İstanbul Barosu’nda yasal stajını tamamlayarak avukatlık ruhsatını alan mezunumuz, ABD’de yüksek lisans için başvurular yaptı ve 2017 yılında University of Cincinnati Hukuk Fakültesi’ne burslu olarak kabul edildi. Bu okuldan 2018 yılında onur derecesiyle mezun olan Ömer Hasan Kâhya, yüksek lisans eğitimi boyunca New York Barosu için gerekli koşulları tamamlayarak giriş sınavı için hak kazandı.

2019 yılının Şubat ayında girdiği New York Barosu giriş sınavını ve diğer gerekli sınavları ilk seferde başarıyla tamamlayarak aynı baroda avukat olarak çalışmaya hak kazanana Ömer Hasan Kâhya, 2020 yılının Ocak ayında New York Eyaleti Yüksek Mahkemesi’nde yapılan törenle New York Barosu avukatlık ruhsatını aldı.

Hukuk Fakültesi mezunumuz Ömer Hasan Kâhya’yı üstün başarılarından ötürü kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.