HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 25 Haziran 2022 tarihinde iki oturum şeklinde gerçekleştirildi. TOBB ETÜ Mütevelli Heyeti ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay ve TOBB ETÜ Mezunlar Derneği Başkanı Erhan Burak Aydın'ın konuşma yaptığı törenin sabah gerçekleşen ilk oturumunda enstitü mezunları ile Fen Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi mezunları, öğleden sonra gerçekleşen oturumda Tıp Fakültesi mezunları ve Mühendislik Fakültesi mezunları diplomalarını aldı. Törende dereceli lisans mezunlarına hediye ve başarı belgeleri takdim edilirken üniversite birincisi Güneş Derya Narman ile geleneksel kütüğe plaket çakma töreni gerçekleştirildi. 

“Hayal kurun, hedef koyun, çok çalışın ve kaybetmekten korkmayın”

“Bir iş insanı ve TOBB Başkanı olarak benim en çok övündüğüm projem TOBB ETÜ’dür. TOBB ETÜ, Türk iş dünyasının; özgür düşünen, bilgiyi takip eden, hızlı öğrenen, teknoloji üreten, icat çıkaran yeni bir nesli ülkemize kazandırma projesidir” diyen M. Rifat Hisarcıklıoğlu TOBB ETÜ’nün artık dünyaya fikir ve teknoloji ihraç eden bir üniversite haline geldiğini belirterek mezunlara “Hayal kurun, hedef koyun, çok çalışın ve kaybetmekten korkmayın” tavsiyesinde bulundu.

TOBB ETÜ’nün bugün dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasında bulunduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bilimsel araştırma programlarımız hızla gelişiyor, yüksek lisans, doktora öğrencisi ve öğretim üyesi sayımız hızla artıyor. Çok şükür, her gün TOBB ETÜ’lü öğrencilerimizin, sayısı 9 bini aşan mezunlarımızın ve hocalarımızın başarılarıyla göğsümüz kabarıyor” diye konuştu.

TOBB ETÜ mezunlarının Tesla’dan Apple’a dünya devlerinde başarılı işlere imza attığını bildiren Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “Tıp Fakültemiz Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda kısa sürede ilk 3’e girdi. İşte geçtiğimiz dönem hem TUS hem KPSS birincisi de TOBB ETÜ’den çıktı. TOBB ETÜ Teknoloji ve Transfer Ofisinde, geliştirdiği 3 boyutlu görüntü aktarım teknolojisiyle Microsoft’la yarışan, Nokia’ya teknoloji ihraç eden firmalarımız var. Teknoloji Merkezimiz nano-teknolojiden enerjiye birçok alanda dünya çapında projelere ev sahipliği yapıyor. Yerli otomobilimiz TOGG’un Ar-Ge’si bu kampüste yapılıyor. Hocalarımız en prestijli listelerde dünyanın en etkili bilim insanları arasında gösteriliyor. Tüm bunlar gösteriyor ki ektiğimiz tohum tuttu.”

Mezunlara girişimci ruhlarını asla kaybetmemeleri çağrısında bulunan Hisarcıklıoğlu, “TOBB ETÜ mezunları olarak sizi diğerlerinden ayıran en temel özellik budur. Girişimcilik bir hayat felsefesidir. Bu devirde başarının anahtarı statükoyu reddetmektir. Durağan olanı kabul etmemektir. Değişime açık olmaktır. Hayal kurun, hedef koyun, çok çalışın ve kaybetmekten korkmayın” dedi.

Prof. Dr. Sarınay’dan Mezunlara Mesaj

TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay da konuşmasında mezunların üniversite hayatlarının bir yılını tam zamanlı çalışarak geçirdiğini belirterek “1 yıllık iş tecrübesi yani büyük bir avantaj ile mezun oluyorsunuz. İnanıyorum ki; bundan sonraki süreçte sizler de, gerek Türkiye’de gerekse dünyanın dört bir yanında, farklı alan, görev ve pozisyonlarda büyük başarılara imza atan mezunlarımız arasına katılacak, başarı hikâyelerinizle bizlere, ailelerinize ve ülkemize gurur ve mutluluk yaşatmaya devam edeceksiniz” şeklinde konuştu.

Kuruluşundan bu yana geçen 18 yılda TOBB ETÜ'nün büyük bir aile haline geldiğini beirten Prof. Dr. Sarınay mezunlara "TOBB ETÜ’deki eğitiminizi tamamlamanız, üniversitemizle ilişkinizin bittiği anlamına gelmiyor. Her geçen gün büyüyen TOBB ETÜ ailesinin birer üyesi olarak üniversitemizle, hocalarımızla iletişiminizi devam ettirin. Üniversitemizin kapılarının her zaman ve her konuda sizlere açık olduğunu bilin." dedi.

Tüm mezunlarımızı kutluyor, nice başarılara imza atacakları mutlu bir gelecek diliyoruz.