HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi’nin, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) önde gelen hukuk fakültelerinden Michigan State Universitesi Hukuk Fakültesi (Michigan State University College of Law) ile ortak eğitim protokolü bulunmaktadır. Bu protokol kapsamında Michigan State Üniversitesi Hukuk Fakültesi, TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi öğrencilerini kabul etmektedir. Bu sayede, ülkemizin dahil olduğu Kara Avrupası hukuk sisteminden farklı bir hukuk sistemi olan ‘ortak hukuk’ (common law) sistemini ve ABD hukukunu tanımak için eşsiz bir olanak sunulmaktadır.

Öğrencilerimiz ortak eğitim kapsamında kendilerine sunulan geniş bir ders listesinden belli sayıda dersi alabilmekte, yine çok sayıda hukuk kliniğinde gözlemci olarak çalışabilmektedirler. Bunun yanında, eyalet mahkemelerine ve olanaklar çerçevesinde federal mahkemelere ziyaretler gerçekleştirilmekte, duruşmalar izlenebilmektedir. 

Öğrencilerimiz, ayrıca hukuk bürolarını görme şansına da sahip olabilmektedir. Öğrencilerin, bu programdan yararlanabilmeleri için güz ve bahar dönemi başlamadan iki ay önce ilgili Üniversite ile yazışmalara başlanması gerekmektedir. Ders ücretleri ile barınma masrafları programa katılan öğrenciler tarafından karşılanmaktadır.