HABERİ PAYLAŞIN

Fakültemize yeni gelen öğrencilerimiz için her yıl düzenlenen TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi Oryantasyon Etkinliği, Fakültemiz öğretim görevlileri ile öğrencilerinin katılımıyla 4 Ekim 2021’de Üniversitemiz Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Etkinlik, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem Kırca’nın konuşmasıyla başladı. Dekanımız genel olarak hukukun ve hukuk eğitiminin önemine değindikten sonra Fakültemiz, müfredatımızdaki dersler, derslerin işlenişi ile ortak eğitim sistemi hakkında bilgi vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

 

 

Dekanımızın ardından Fakültemiz öğretim üyeleri de öğrencilerimize hem kendilerini ve derslerini tanıttı hem de öğrenimleri süresince dikkat etmeleri gereken konularla ilgili tavsiyelerde bulundu.

 

 

Sonrasında Fakültemiz araştırma görevlilerinden A. Harun Ataşlar tarafından Fakültemize ilişkin bir sunum yapılarak öğretim üyeleriyle iletişime geçme, kütüphane veri tabanlarının kullanımı, TOBB ETÜ online sistemleri gibi konular hakkında öğrencilerimiz bilgilendirildi.

 

 

Ardından 2016 mezunlarımızdan, halen Rekabet Kurumu'nda uzman olarak çalışan Ahmet Yalçın, Fakültemizin iş yaşamında kendisine sağladığı kolaylıklardan ve Rekabet Kurumu'ndaki iş olanaklarından söz etti.

 

 

2017 mezunlarımızdan, halihazırda Atılım Üniversitesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışan Cihan Yalçın, Fakültede hocalarımızla iletişimin kendisine akademik yaşamında sağladığı avantajlardan söz ederek deneyimlerini paylaştı.

 

 

Yine 2016 mezunlarımızdan, halen ELIG Gürkaynak Avukatlık Ortaklığında çalışmakta ve Bilkent Üniversitesinde doktorasını yapmakta olan Ayşenaz Tahmaz, iş yaşamındaki deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı.

 

 

Son olarak 2015 mezunlarımızdan, Hacettepe Üniversitesi Mali Hukuk Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışan Yudum Özçelik, Akkaya Hukuk Bürosu ve Hacettepe Üniversitesi'ndeki deneyimlerini müstakbel meslektaşları ile paylaştı.

 

 

Oryantasyon Ekinliğinin son konuşmacısı olan Hukuk Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Çelikbilek tarafından Topluluğun faaliyetleri hakkında Fakültemiz öğrencileri bilgilendirildi.

 

 

Tüm öğrencilerimize 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında başarılar dileriz!