HABERİ PAYLAŞIN
 
TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi, "Ortak Eğitim Programı" sayesinde uygulamayı bilen hukukçular yetiştirmektedir. "Ortak Eğitim Programı" Türkiye'de ilk defa uygulanan, TOBB ETÜ'ye özgü bir eğitim modelidir. Bu sisteme dâhil olan Hukuk Fakültemiz öğrencileri, eğitim öğretim süresinin üç yarıyılını mesleğin yürütüldüğü bir ortamda gerçekleştirebilmektedir. Böylece TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri, dava dilekçesinin nasıl yazıldığını bile bilmeden mezun olmaktan yakınmak yerine, öğretim elemanları eşliği ve denetiminde MAHKEMELERDE, TANINMIŞ HUKUK BÜROLARINDA veya bir BANKANIN ya da ŞİRKETİN HUKUK DANIŞMANLIĞI BÖLÜMÜNDE uygulamayı öğrenme olanağına sahiptir. Ayrıca 2010 yılında yapılan işbirliği protokolü sayesinde öğrencilerimiz ortak eğitimlerinin bir döneminde ANAYASA MAHKEMESİ'nde çalışma fırsatı elde etmektedir. Buna ek olarak, ortak eğitim programının bir dönemi, Amerika Birleşik Devletleri'nde veya Avrupa'da baroya kayıtlı bir hukuk bürosunda da geçirilebilmektedir.

Kurgusal duruşma salonumuz da Fakültemiz öğrencilerinin uygulamalı olarak duruşma deneyimi kazanmaları ve mahkeme salonlarındaki düzen ve işleyişi görmelerini sağlamaktadır.
 
 
Göksul Ayçıl Altınok
İlker Şahin
Ortak Eğitim Yeri: De Capoa&Partners 
 
İtalya’dan Sevgiler!

Hukuk Fakültemizin üçüncü sınıf öğrencileriyiz. İlk ortak eğitim dönemimizde Bolonya’da bulunan De Capoa&Partners Hukuk Firması’nda staj yapıyoruz. Dünyanın sekiz farklı noktasında ofisi olan, otuz sekiz yılın aşkın bir süredir uluslararası ticaret hukukunda uzmanlaşmış bir kadro ile çalışan, İtalya’nın en saygın uluslararası hukuk  firmalarından birinde üç ay staj yapmak çok özel bir deneyim. Staj programımızı, tarafları çok uluslu şirketler olan dava dosyalarını inceleyerek, bahsi geçen şirketlerin ticari faaliyetleri için hazırlanmış özel sözleşmeler üzerinde çalışarak, bunları raporlayarak ve De Capoa& Partners Hukuk Firması’nın kurucu avukatı Sayın Prof. Dr. Avukat Antonio De Capoa ile davaların ve sözleşmelerin inceliklerini tartışarak geçirdik. Birbirinden samimi ve güler yüzlü stajyer arkadaşlarımız ve saygıdeğer avukatlar sayesinde bu çalışma ortamının bir parçası olmak çok keyifli hale geldi.

Üniversitemizde, sayın akademisyenlerimizden aldığımız kaliteli eğitim ile şirket bünyesinde edindiğimiz bu uygulama tecrübesi birleşince kendimizi hukuka çok daha derin bir bakış açısıyla yaklaşırken bulduk. Türk Hukuku, İtalyan Hukuku ve Avrupa Birliği Hukuku’nu karşılaştırmalı olarak inceleyebilmek, yurtdışında staj yapmanın en büyük avantajı oldu.

İtalya gibi her kenti birbirinden güzel bir ülkede, sıcacık kültürleri ve insanlarıyla üç ay  yaşadık; hafta sonlarını boş geçirmedik, Floransa, Roma, Venedik gibi dünyaca ünlü şehirleri gezme fırsatı bulduk. İtalya’nın dilini, tarihini ve kültürünü yaşayarak öğrendik. Hayatımız boyunca gülümseyerek hatırlayacağımız ve anlatacağımız anılar biriktirdik.

Hukuk Fakültesi’nin iki öğrencisine bu eşsiz deneyimi yaşatan Üniversitemize, Hukuk Fakültemize, Ortak Eğitim Koordinasyon Müdürlüğü’ne, Dış İlişkiler Müdürlüğü’ne ve staj programımızın her ayrıntısıyla bizzat ilgilenen, her ihtiyaç duyduğumuzda yardımımıza koşan Hukuk Fakültemizin ceza ve ceza muhakemesi hukuku araştırma görevlisi Sayın Duygu Çağlar Doğan’a teşekkürü bir borç biliriz.

ARRIVEDERCI!

Dilan Can Kavak
Ortak Eğitim Yeri: T.C. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı

İsmim Dilan Can KAVAK. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne 2011 yılında girdim. Bu üniversiteyi tercih etmemdeki önemli etkenlerden biri öğrencilerine sunduğu “Ortak Eğitim/ Staj Hareketliliği” olanağıydı. En önemli staj deneyimlerimden biri T.C. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yaptığım stajımdı. Bu stajım boyunca Yargıtay’ daki farklı dairelerin duruşmalarına katıldık. Yargıtay’da yapılan duruşmaların işleyişini görme şansı yakaladık. 21. Hukuk Dairesinde İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ile ilgili, 23. Hukuk Dairesinde Ticaret Hukuku ile ilgili ve 1. Ceza Dairesinde de Öldürme Suçu ile ilgili duruşmalara girdik. Bu dairelerin başkan ve üyeleri ile bire bir görüşme imkânı bulduk. Ayrıca 2. Hukuk Dairesi Üyesi Sayın Mustafa Ateş'in gözetiminde 2014 yılına ait Yargıtay'ın tüm dairelerinin usul hukukuna ilişkin vermiş olduğu kararları taradık. Bu sayede Yargıtay’ın farklı dairelerinin aynı konulara değişik yaklaşımlarını görmüş olduk. Yargıtay kararlarını iyi bir şekilde analiz etme imkânı bulduk. Türk Adli Yargısının üst mercii olan Yargıtay’ı yerinde inceleyip orada staj yapmak benim açımdan oldukça etkili bir tecrübe oldu. Yargıtay üyeleri ve tetkik hâkimleri ile birebir iletişime geçme ve gerek hukuki gerekse hayata dair bilgilerinden faydalanmamı sağladı. Umduğum gibi geçen ve isteklerimi karşılayan bir staj dönemiydi.
 
Elif Büşra Kaya ve Sabiha Buşra Demir
Ortak Eğitim Yeri: ABD, Michigan State Üniversitesi
2014 Bahar Dönemi (Ocak-Nisan)
 
2014 yılı kış döneminde ortak eğitimimizi Amerika'da Michigan State Üniversitesi'nde yaptık. Ortak eğitim programımız kapsamında 3.5 ayımızı geçirdiğimiz Lansing'de yalnızca bir üniversitede ziyaretçi öğrenci olma değil, haftanın iki günü mahkemede gözlem yapma şansını bulduk ve hukuk kliniklerinde görev alma tecrübesi edindik. Aldığımız biri Amerikan Anayasası, diğeri Ceza Usul Hukuku olmak üzere iki LL.M dersi ile hem yabancısı olduğumuz Anglosakson Hukuk sistemini yakında tanıma, hem hukuk dilimizi ilerletme hem de dünya görüşümüzü genişletme ve kendimizi geliştirme imkanı bulduk. Aldığımız dersler neticesinde ve gözlemlediğimiz duruşmalar sayesinde kendi derslerimizi ve mahkemelerimizi artı ve eksileriyle tartma imkanının; ülkemizin ve hatta Avrupa kıtasının ötesinde bir ülkeye adım atma şansının sağlandığı Ortak Eğitim sisteminden dolayı çok şanslı olduğumuza ve böylesi faydalı bir sistemin üniversitemizi daha da fazla tercih edilir kıldığına inanıyoruz. Bu sıradışı adımı atmamızda, ayakta kalmamızda ve bize bu imkanın sağlanmasında büyük katkıları olduğunu bildiğimiz Değerli Dekanımız Sayın Prof. Dr. Çiğdem Kırca Hocamız ve Değerli Dekan Yardımcımız Sayın Yrd. Doç. Dr. Ozan Ergül Hocamız başta olmak üzere emeği geçen tüm Tobb Etü ailesine teşekkürlerimizi sunarız.
 
Ayşe İrem Pehlıvanlı
Ortak Eğitim Yeri: Anayasa Mahkemesi
 
TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olarak, ilk stajımı Anayasa Mahkemesinde gerçekleştirdim. 6 haftalık süre içerisinde mahkeme teşkilatını oluşturan Genel Kurul, Bölüm, Komisyon, Bireysel Başvuru Bürosu ve Araştırma İçtihat Birimi’nde çalışmalarda bulundum. Raportörler gözetiminde; Anayasa Mahkemesi'nin görevleri arasında yer alan bireysel başvuru incelemesi ile ilgili gerek bireysel başvuru dilekçelerini içeren başvuru dosyalarını, gerekse mahkemenin bireysel başvurularda kabul edilebilirlik incelemesinde vermiş olduğu kararlarını inceleme imkânını buldum. Hukuk fakültesi öğrencisi olarak Türkiye’nin yüksek mahkemesinin çalışma disiplinini görme fırsatını bulmak benim için çok değerliydi. Bu noktada başka hiçbir üniversitenin sağlayamayacağı olanakları sağlayan TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi bünyesinde eğitim görmekten çok memnunum.
 
Ayça Özbek
Ortak Eğitim Yeri: Aslan Hukuk Bürosu
 
Ortak eğitim uygulaması sayesinde Türkiye’nin en iyi hukuk bürolarında staj yapma imkânı buldum. Şu an stajımı yapmakta olduğum Aslan Hukuk Bürosu Rekabet Hukuku alanında Türkiye’nin önde gelen hukuk bürolarından. Prof. Dr. Yılmaz Aslan'ın yanında ve İstanbul gibi potansiyeli yüksek olan bir şehirde rekabet hukuku çalışmak büyük ayrıcalık. Bu sayede fakültede edindiğimiz bilgileri uygulamalı olarak görme imkânı buluyorum. Ayrıca ortak eğitim tecrübelerimin gelecekte hangi alana yöneleceğim konusunda daha bilinçli kararlar almamı sağlayacağına inanıyorum.
 
S. Buşra Demir
Ortak Eğitim Yeri: Cerrahoğlu Avukatlık Bürosu
 
Bu dönem Ortak Eğitim kapsamındaki stajımı İstanbul’da yaklaşık olarak 40 avukatın çalışmakta olduğu Cerrahoğlu Avukatlık Bürosu’nda yapıyorum. Bu staj döneminde profesyonel iş ortamını birinci elden gözlemlemenin yanı sıra, kurumsal bir büronun işleyişi hakkında da fikir edindim. Haftada bir kez tüm avukatların toplanarak ellerindeki yeni işleri ve yeni mevzuat düzenlemelerini tartıştıkları ofis toplantılarına katılarak yeni şeyler öğrendim. Avukatlarla birebir çalışarak derdest dava dosyalarını inceleme, dilekçe taslakları hazırlama şansım oldu. Yerli ve yabancı ticaret şirketlerinin işleyişini yakından tanıma, esas sözleşme hazırlanması ve tadili, genel kurul yapılışı gibi konularla da yakından ilgilendim. Cerrahoğlu Avukatlık Bürosu’nun birçok yabancı müvekkili olması dolayısıyla tüm evrakın hem Türkçe hem İngilizce olarak hazırlandığı bir ortamda özellikle hukuk terimleri açısından yabancı dilimi geliştirme fırsatı buldum, İngilizceden Türkçeye ve Türkçeden İngilizceye olmak üzere birçok çeviri yaptım. Zaman zaman çeşitli adliyeleri, noterlikleri ve tapu sicilini de ziyaret ederek evraklarla ilgili gerekli işlemleri gerçekleştirdim. Buradaki deneyimlerim avukatlık mesleğini yakından tanıma, yaptığımız işin niteliğini görme ve mesleğimizi ilgilendiren kurum ve kuruluşların işleyişini anlama gibi pek çok açıdan bana birçok şey kattı.
 
Ayşenaz Tahmaz
Ortak Eğitim Yeri: Esim Hukuk Bürosu
 
Doğrusu Esin Hukuk Bürosu'nda staja başlamadan önce bir hukuk bürosundan beklentim sadece adliyeye koşturan ve dilekçe yazan avukatlardı. Oysa böyle büyük firmalarda staj yaptığınızda aslında sistemin çok daha komplike ve farklı işlediğini öğreniyorsunuz. Esin Hukuk Bürosu gibi firmalar müşterilerine uyuşmazlık henüz meydana gelmeden çözüm yolları öngörerek danışmanlıklarını yürütüyor. Burada 3.havalimanı inşaatından tutun enerji sektörüne yapılan yatırımlara kadar her türlü güncel haber takip ediliyor. Çünkü firmaların bu tarz girişimlerinde mutlaka bir hukuki danışmana ihtiyacı oluyor, işte Esin Hukuk Bürosu da bunlardan biri. Burada staj yaparken gördüm ki işhayatının kendine özgü ve benim eğitim hayatım boyunca tecrübe edinemediğim bir disiplini var. Bu disiplin çerçevesinde sizden beklenenin ne olduğunu ve size verilen bir işi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenmek gerçekten çok önemli. Staj sürecindeki en önemli tecrübelerimden biri işte bu disiplini edinebilmek. Sonuç olarak şirketler arasında kurulan her ilişki hukuku bir prosedürü gerektiriyor. Sözleşmeler, görüşmeler, niyet mektupları, müzakereler bunların hepsi daha ilk derslerde öğrenmeye başladığımız hukuki terimler. Kısacası Esin Hukuk Bürosu'ndaki stajım bana hem teoriyi uygulamaya geçirme hem de işhayatının sistematiğini öğrenme fırsatı verdi. Kazandığım bu güzel tecrübe için başta Dekanımız olmak üzere Tobb ETÜ Hukuk Fakültesi'ne teşekkür ederim.
 
Atacan Köksal
Ortak Eğitim Yeri: Pınarak Hukuk Bürosu, Hannover
 
Erasmus staj hareketliliği kapsamında Almanya Hannover’de bulunan Pınarak Hukuk Bürosunda bulundum. Hukuk fakültesinde eğitim görmem nedeniyle, yabancı ülkelerde yer alan hukuk sistemlerini tanımak ve bunun Türk Hukuku ile olan benzerlik ve farklılıkları öğrenmek benim için önemli bir tecrübe oldu. Özellikle, Almanya’da bulunan Türklerin, Almanya ve Türkiye Cumhuriyeti ile olan hukuki işlemlerindeki ihtilaflar, yabancı mahkeme kararlarının uygulanabilirliği ve vatandaşlığa ilişkin diğer konularda bilgi sahibi olmak mesleki gelişimim açısından bana farklı bakış açıları kazandırdı. Bunun yanı sıra, bir hukuk ofisinde bulunmak ve günlük büro işlerinde de görev almak, hukuk alanı dışında da kendimi geliştirmemi sağladı. Erasmus programının bir başka avantajı ise yabancı dil konusunda bolca pratik yapma imkânını bana sunmasıdır. Almanca dilinin nasıl kullanıldığı, gündelik basit iletişimin nasıl sağlandığı, vurgu ve tonlamaların nasıl olduğunu öğrenmek, sadece yabancı bir ülkede elde edilebilecek deneyimlerdendir. Son bir nokta da farklı bir kültür ile tanışma fırsatını yakalamak ve insanların yaşayış biçimlerini, bakış açılarını, değerlerini, kurallarını ve dünya görüşlerini öğrenmenin vermiş olduğu kazanımın önemli olduğudur. Almanya, demografik yapısı nedeniyle çok farklı kültürlerin yer aldığı bir ülke olup; burada baskın olan Alman kültürü dışında çok sayıda yan kültürler de bulunmakta ve hatta bunlar gündelik yaşamda birbirleriyle iç içe girmiş durumdadır. Bu farklılığı yaşamanın da ayrı bir getiri olduğunu düşünüyorum.
 
Yudum Özçelik
Ortak Eğitim Yeri: Anayasa Mahkemesi
 
Ön incelemeden geçen bireysel başvurular kabul edilebilirlik incelemesi yapılmak üzere komisyonlara gelir. Komisyonlar bireysel başvuruları kriterlere göre inceleyerek kabul edilebilir ya da kabul edilemez olduğuna karar verir. Ben raportöre gelen karara bağlanmamış dosyalardan iki tanesini inceledim ve bunların kabul edilebilir ya da kabul edilemez olduğuna dair rapor yazdım. Ayrıca kabul edilebilirlik kriterlerinden olan açıkça dayanaktan yoksunluk kriterini daha iyi anlayabilmek için bununla ilgili kitaplardan inceleme yaptım. Genel Kurul’da iki hafta çalışmak üzere görevlendirildim. Genel Kurul; kanunların anayasaya aykırı olduğuna dair iptal-itiraz davalarına ve siyasi parti kapatma davalarına bakar. Ben raportöre gelen dosyalardan birini inceledim. Araştırma ve İçtihat biriminde çalışacağım. Anayasa Mahkemesi’nde staj yapma imkanı sağlayan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne teşekkür ederim.
 
Musa Furkan Şahin
Ortak Eğitim Yeri: Anayasa Mahkemesi
 
TOBB ETÜ’de okumanın birçok avantajından biri olan ortak eğitim döneminde Anayasa Mahkemesi’ne gittim. 6 haftalık (şimdilik 4 haftalık) dönemde Anayasa Mahkemesi’nin işleyişi ve çalışma düzeniyle ilgili birçok önemli bilgiye ulaştım. Gerek raportörlerin gerek idari personelin bize yaklaşımı ve onca yoğunluklarına rağmen bizimle ilgilenmeleri bizim için çok büyük bir avantajdı. Her hukukçu için bilinmesi gereken bireysel başvuru kurumu hakkında uygulamada nasıl kararlar verildiğini ve mevzuatın pratiğe yansımalarını inceleme fırsatı bulduk. Böylece bu konuda, hukuk fakültesinden mezun olan bir öğrenciden veya uygulamanın içerisinde olan birçok avukattan daha fazla tecrübeye sahip olduk. Bunun dışında Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu kararları anayasadaki maddeler düzleminde değerlendirme ve bu değerlendirmelerin bizimle ilgilenen raportörler tarafından incelenmesi sonucu dönüt alma imkanı elde ettik. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesinde yaptığım staj benim adıma çok faydalı ve verimli bir dönem oldu. Bana bu imkanı sağlayan okuluma büyük bir teşekkür borçluyum.
 
Duygu Önerci
Ortak Eğitim Yeri: Sarıkaya Hukuk Bürosu
 
TOBB ETÜ Hukuk fakültesinde okuduğum süre boyunca ortak eğitimlerimi elimden geldiğince en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştım. 2. sınıfın yaz döneminde Ankara'da Sarıkaya hukuk bürosunda ortak eğitimimi tamamladım. Benim için pratik hayatı görmemde ve usul bilmeme rağmen orada yaşadığım tecrübeler sonucunda 3. sınıfa başladığımda usule ilişkin bir çok terime hakim olmama ve bir çok avukatla tanışmama yardımcı olan bir süreç oldu ve bunun yanı sıra artık ne istediğim konusunda da kafam da bir çok soruya cevap bulmuştum; ancak önümde daha iki ortak eğitimim daha vardı ve bunları en iyi şekilde değerlendirmem gerektiğini biliyordum. Erasmus staj hareketliliğine başvurduktan sonra gelen kabul ile 3. sınıfın yaz döneminde Milano'ya yaklaşık 300 kişinin çalıştığı uluslararası bir büroya gittim. Orada edindiğim deneyimler ise; yeni bir kültür tanımak, Avrupa'yı gezmek, dilimi geliştirmek ve en önemlisi uluslararası platformda hukukun nasıl işlediğini görmek oldu. Erasmus'un bana en büyük faydası ise Türkiye'ye döndüğüm zaman dünyanın her yerinden ve en önemlisi hukuk camiasından tanıdıklarımın olmasıydı. En son ortak eğitimimde ise yasal stajım içinde beni kabul edebilecek ve kendimi geliştirebileceğim bir yere gitmek istedim ve henüz İstanbul piyasasını görmediğim için Gemicioğlu Hukuk bürosunu seçtim. Şu anda hala ortak eğitim sürecim devam etmekte ancak ben bir çok şey öğrendim adliyeye her gün gitmenin yanı sıra okulda öğrendiğimi bir çok teorik bilginin pratik hayatta asıl farkı yarattığını anladım.

 

Tuncer Furkan Kanıvar
Ortak Eğitim Yeri: Anayasa Mahkemesi
 
Tobb ETÜ’yü seçmemde etkili olan ortak eğitimin ilk döneminde ortak eğitimimi bütün hukuk öğrencilerinin rüyalarını süsleyen Anayasa Mahkemesi’nde yaptım. Türkiye’de sayısını bilmediğim kadar hukuk fakültesi olmasına rağmen Türk yargısının en üst basamağı olan Anayasa Mahkemesi’nde stajyer hukuk fakültesi öğrencisi olarak sadece Tobb ETÜ öğrencilerinin bulunduğunu öğrendiğimde ne kadar doğru bir seçim yaptığımın farkına vardım. Ortak eğitim boyunca her hafta farklı raportörler ile ve farklı konular üzerine çalıştım ilk üç hafta boyunca bireysel başvurunun, başvuru bürosu, komisyonlar ve bölüm aşamasında çalıştım. Sayısız bireysel başvuru dosyası, rapor ve makale okudum, bireysel başvurular üzerine kabul edilebilirlik aşaması yaptım ve raportörümün bana verdiği dosyalar üzerinde kabul edilebilirlik incelemesi yaptım. Daha sonraki aşamada ise Anayasa Mahkemesinde içtihat birliği sağlanması için çalışan bölüm olan AR-İÇ de çalıştım Anayasa Mahkemesi kuruluşundan itibaren vermiş olduğu konut dokunulmazlığı üzerine kararları inceleyip bu bölüme yardımcı oldum. Bana bu ortak eğitim imkânını sağlayan başta okulumuz dekanı sevgili hocamız Prof. Dr. Çiğdem Kırca’ya desteklerini esirgemeyen TOBB ETÜ ailesine ve beni bugünlere getiren aileme teşekkürlerimi sunarım.
 
Kübra Ünlütürk
Ortak Eğitim Yeri: Sarıkaya Hukuk Bürosu
 
TOBB ETÜ’nün OEG 202 kodlu dersi kapsamında 2012-2013 yaz eğitim dönemini ortak eğitim yaparak Yargıtay’da geçirmekteyim. Kuruma geldiğim ilk günden beri başta tetkik hakimleri olmak üzere tüm görevliler tarafından ilgiyle karşılandım, şuanda kurumda benimle ilgilenen hakimin isteği üzerine daha önce de okulumuzda seçmeli ders olarak aldığım bilişim suçlarına ilişkin ve eğitimime oldukça yararlı olduğunu düşündüğüm Yargıtay kararlarını incelemekteyim.
 
Betül Yağmur Çil
Ortak Eğitim Yeri: Anayasa Mahkemesi
 
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi gittikçe artan başarısı ve eğitim kalitesiyle bugünün en çok tercih edilen üniversiteleri arasında yer alıyor. Bu başarının ve kalitenin temelinde yer alanları, son üç yıldır TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi ailesinin bir parçası olarak aktarmak gerekirse öncelikle verilen eğitimin niteliğine ve akademik yeterliliklere değinmek gerekir. Eğitim kalitesi ve görev alan akademisyenlerin nitelik ve başarısı ile fakültede sağlanan hoca-öğrenci ilişkisinin sağlamlığı ve samimiyeti verilen eğitimin temelini oluşturmakla birlikte bu yolla biz öğrencilerin en iyi şekilde öğrenim görmesi sağlanmaktadır. Ders içerikleri, pratiğe yönelik uygulamalar ve yabancı dil dersleri çok yönlü hukukçular yetiştirmek ve bizlerde hukuk nosyonu oluşturabilmek amacı çerçevesinde şekillendirilmiştir. Bunlara ek olarak, TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi’nin farklılık yaratan en önemli unsurlarından biri de Ortak Eğitim uygulamasıdır. Hukuk Fakültesi’nde bu uygulama çerçevesinde, Türkiye’nin önde gelen hukuk bürolarında öğrencilere staj imkânı tanınmaktadır. Bizler erken zamanda kazanılan bu iş deneyimi sayesinde meslek hayatına adım atmış olmakla birlikte, öğrendiklerimizin uygulamadaki yansımalarını gözlemleyip, işleyişe dair pek çok konuda bilgi sahibi oluyoruz. Ayrıca hukukun farklı alanlarında çalışma fırsatı elde ederek hukuka dair bakış açımızı da genişletme olanağına sahip oluyoruz. Mevcut tüm bu olanaklar sayesinde herkesten bir adım önde mezun olmanın yanı sıra Hukuk Fakültesi’nde yeni bir aile kazanma şansını da elde ettiğimiz okul ortamı ve sosyal olanaklar üniversiteye dair beklentilerimizi pek çok açıdan karşılamaktadır.