HABERİ PAYLAŞIN

Günümüzde hukuk eğitimi, geleneksel anlayıştan farklı olarak uzmanlaşmaya yönelik olarak tasarlanmıştır. Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen "Modüler Sistem" ile öğrencilerin ilgi alanlarına göre uzmanlaşmaları sağlanmaktadır. Temel konularda gerekli bilgileri alan öğrencilere üçüncü sınıftan itibaren Kamu Hukuku, Ekonomi Hukuku ve Uluslararası Hukuk modüllerinden oluşan seçmeli ders gruplarından birini tercih etme imkânı sunulmaktadır. Bu sistem sayesinde öğrencilerimiz bu alanlardan birinde daha derin ve uygulamalı bilgi edinme fırsatına sahip olmakta, daha lisans aşamasında uzmanlaşmanın önü açılmaktadır. 

Hukuk Fakültesi seçmeli dersleri öğrencilerin ilgi alanlarına göre uzmanlaşmalarına olanak sağlayacak şekilde düzenlenmiştir. Temel konularda gerekli bilgileri alan öğrencilere üçüncü sınıftan itibaren ilgilendikleri alanda uzmanlaşmalarını sağlayacak seçmeli ders grupları sunulmaktadır. Seçmeli dersler, "uluslararası hukuk", "ekonomi hukuku" ve "kamu hukuku" modüllerine ayrılmaktadır. Modüllere göre seçim olanağı sunulacak seçmeli dersler listesi zamanla değişiklik gösterebilir.

Öğrenciler bu modüllerden sadece birini seçmelidirler. Alanlar arasında geçiş yapılamamaktadır.

Öğrenciler Hukuk Fakültesinden mezun olmak için seçtiği modülde yer alan seçimlik derslerden sekizini ve bir üniversite seçmeli dersini başarı ile tamamlamış olmalıdırlar.

Seçmeli dersler, öğrencilerin taleplerine göre açılacaktır. Dersin açılabilmesi için en az beş öğrenci tarafından seçilmiş olması gerekmektedir. Öğrenci azlığı nedeniyle açılmayan seçmeli dersi seçen öğrencilere, açılabilecek dersleri seçme olanağı tanınacaktır.

Seçmeli derslerin kredi değeri en az 2'dir. Öğrenciler kredisi daha yüksek olan bir seçmeli dersi de seçebilirler.