HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi ve Avrupa Konseyi’nin Hukuk Profesyonelleri için İnsan Hakları Eğitimi Programı (HELP) Birimi’nin işbirliği ile TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi’nin ortak eğitim öğrencilerine yönelik özel olarak yürütülecek olan HELP Çevrimiçi Kursu’nun açılış etkinliği, 28 Ocak 2021 tarihinde video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmaları, TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem KIRCA ile Adalet Bakanlığı İnsan Hakları Dairesi Başkanı Dr. Hacı Ali AÇIKGÜL tarafından yapıldı. Toplantıya ayrıca Avrupa Konseyi yetkilileri, TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri ve kursiyer öğrenciler iştirak etti. Toplantıda, HELP Programı yetkilisi Muhammed Taha BÜYÜKTAVŞAN tarafından kurslar hakkında detaylı bilgi verilmesinin ardından Fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Fahri BAKIRCI, ifade özgürlüğü konusunda sunum yaptı.

 

HELP nedir?

Avrupa Hukukçular için İnsan Hakları Eğitimi Programı (HELP), Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS), Avrupa Konseyi sözleşmeleri, Avrupa Temel Haklar Şartı, ilgili Avrupa Birliği müktesebatı ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Avrupa Birliği Adalet Divanı kararlarına odaklanarak Avrupa Konseyi üyesi devletlerini, Avrupa standartlarının ulusal düzeyde uygulanması konusunda desteklemektedir.

HELP Programının hedefi, Avrupa’daki hakim, avukat ve savcılara nitelikli bir insan hakları eğitimi vermektir. HELP kursları sayesinde, hukukçular ulusal düzeyde insan haklarını daha etkin bir şekilde koruyabilmekte ve her daim gelişmekte olan AİHM standart ve içtihatlarını takip edebilmektedir.

Genel yararlanıcı ağı çoğunlukla hukuk profesyonellerinden oluşan bu program, 2020-2021 Bahar Dönemi’nde TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi’nin ortak eğitim öğrencileri için iki farklı modül şeklinde, özel olarak açılmıştır.