HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi, onuncu kuruluş yılını 30 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirilen törenle kutladı. Törende konuşan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem Kırca, 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılında 33 öğrencinin fakültelerine kayıt yaptırdığını, bunlardan 8’inin hazırlığı atladığını ve 4 çift ana dal öğrencisi de eklenerek 12 öğrenci ile derslerin başladığını bildirdi. 10 yıl sonra, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında ise fakülteye 110 öğrencinin kaydını yaptırdığını ifade eden Prof. Dr. Kırca, toplam 480 öğrencileri ve 359 mezunları bulunduğunu kaydetti.

Kısa zaman zarfında Türkiye’deki kurumsallaşmış hukuk fakülteleri içinde yerlerini aldıklarını söyleyen Prof. Dr. Kırca “Bunu hep birlikte, gönülle, sevgiyle, iyi bir eğitim verebilme isteğiyle başardık. İyi bir hukukçunun yetişmesi için öğrencilerinizle yakın temasınız olması önemli. 500-600 kişiye ders anlatıldığında, bu yakın teması sağlamak mümkün değil. Öğrencinize ödev vererek, gelişim ve bilgi durumunun hangi aşamada olduğunu takip ederek ilerlemelisiniz. Bunun için biz, az sayıda öğrenci ile başlamıştık, öyle de devam ediyoruz” dedi.

 

TOBB ETÜ Hukuk Fakültesinde uygulanan müfredatı diğer hukuk fakültelerinden farklılaştırdıklarını anlatan Prof. Dr. Kırca; zorunlu derslerin yanı sıra günümüzün şartlarına ve öğrencilerin ilgisine göre çok sayıda seçmeli ders verilmesi, son sınıfta Hukuk Metodolojisi dersi okutulması, Borçlar Hukuku derslerinin artırılarak 2 yerine 3 dönem verilmesi, uluslararası hukuk, kamu hukuku ve ekonomi hukuku alanlarında modüler seçmeli dersler oluşturulması ile derslerin yüzde otuzunun İngilizce verilmesinin ilk akla gelen farklılıklar olduğunu bildirdi. Prof. Dr. Kırca Hukuk Fakültesinin kurulması ve gelişmesindeki desteklerinden dolayı Mütevelli Heyet Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile tüm öğretim üyelerine teşekkür etti.

TOBB ETÜ Rektör Yardımcısı Pof. Dr. Yusuf Sarınay ise toplum ve devlet hayatı için hukukun vazgeçilmez olduğunu kaydederek “Ben tarihçiyim. Hukukçu da tarihçi de çoğu zaman; bir olayın olduğu yer ve zamanda değildir. Bu iki meslek grubu da, sonradan yapacağı araştırma ve delillendirme ile gerçekliğe ulaşmaya çalışır. Ancak tarihçiler olaylara ilişkin bir hüküm vermek durumunda değilken, hukukçu ortaya bir hüküm koyup, sonuç yaratmak durumundadır. İşte bunun için, tüm hukuk fakültesi öğrencilerimizin meslek yaşantılarında, ömür boyu objektif ve başarılı kararlara imza atmalarını dilerim” diye konuştu. Prof. Dr. Sarınay, Hukuk Fakültesinin kurulması ve gelişmesinde tüm emeği bulunanlara da teşekkür etti.

Programın “10 Yılda TOBB ETÜ Hukuk” bölümünde Prof. Dr. Özlem Söğütlü Erişgin ile Doç. Dr. Ozan Ergül de görüşlerini dile getirdi. Tören, aynı zamanda 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı olduğu için Doç. Dr. Fatma Tülay Karakaş “Evlilik Sonrası Nafaka Yükümlülüğü - Süresiz Nafaka” konulu açılış dersini verdi. Fakülte birincilerine plaket takdiminin ardından, hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon çalışması da gerçekleştirildi.

Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri etkinlik sonrasında Anıtkabir'e bir ziyaret gerçekleştirdi.