HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi, üstün bir başarı göstererek ulaşmış olduğu konumunu korumaktadır. 2016 yılı LYS sonuçlarına göre herhangi bir puan türünde ilk 100’e giren öğrencilerden 5’i Fakültemizi tercih etmiştir.

TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi taban puana göre öğrenci alımında tüm hukuk fakülteleri içerisinde 4’üncü sıradaki konumunu korumuştur. % 75 burslu olarak da 7’nci sıraya yerleşmiştir.

Geleceğin hukukçularını, iyi bir hukuk alt yapısı ile yetiştirmeyi amaçlayan TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi ailesi, gelecek yıllarda başarılarını artırmayı, listenin üst sıralarına yerleşmeyi hedeflemektedir.

Hukuk Fakültesi en düşük ve en yüksek taban puanlar şu şekilde gerçekleşmiştir.

Burs Durumu

En Düşük Puan

En Yüksek Puan

Tam Burslu

519,01556

530,71195

% 75 Burslu

501,79324

516,34315

% 50 Burslu

443,18624

501,13626

Ücretli

412,47297

438,99973

Eğitim-öğretime başladığı 2009 yılından bu yana çok sayıda başarılı öğrenciyi bünyesine katan Fakültemiz, öğrencileri ve mezunlarıyla birlikte seçkin bir ailedir. Öğrencilerimize sunduğumuz olanaklar, onların avukat, hâkim, savcı ya da akademisyen olarak iş hayatına katıldıklarında başarılı olmalarını hedeflemektedir.

Bu hedefe yönelik olarak öğrencilerimiz:

  • ÜÇ DÖNEM ORTAK EĞİTİM yapma olanağına sahiptirler,
  • Üniversitemizde bulunan diğer bölümlerde ÇİFT ANADAL ve YANDAL yapabilirler,
  • Derslerin %30'unun İNGİLİZCE verilmesi sayesinde, İngilizce hukuk dilini öğrenme olanağına sahiptirler,
  • MODÜLER SİSTEM sayesinde uzmanlaşmalarının önü açılmaktadır,
  • HUKUK KLİNİKLERİNDE çalışabilirler,
  • İKİNCİ YABANCI DİL öğrenebilirler.

Eğitim-öğretimde başarı ile öğrenci sayısı arasında çok yakın bir bağlantı bulunmaktadır. Bu nedenle Üniversitemiz, eğitim-öğretime başladığı 2009 yılından bu yana kontenjanını düşük tutmakta ve Hukuk Fakülteleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Az öğrenci, derslerin öğrenci ile etkileşim içinde yürütülebilmesini ve öğrenci ile öğretim elemanı arasında birebir iletişim kurulabilmesini sağlamakta, bu sayede öğretim elemanı başına düşen öğrenci azalmakta, böylelikle, öğretim elemanının öğrenciye ayırabildiği zaman artmaktadır. Fakültemizde 22 tam zamanlı öğretim elemanı bulunmakta ve öğretim elemanı başına 18 öğrenci düşmektedir.

Yine öğrenci sayısının azlığı, ders programının uygulama derslerini de içerecek şekilde hazırlanmasına olanak sağlamakta ve öğrencilerimiz, kuramsal bilgilere ek olarak, bu derslerde özellikle mahkeme kararlarını değerlendirme, mevcut bilgilerini somut olayda kullanabilme şansını elde etmektedir. Böylelikle öğrencilerimiz, aynı zamanda, hukuki kavramları kullanarak kendini ifade edebilme yetisini de kazanmaktadır.