HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Hukuk Fakültesinin öğretim elemanları ve mezunları ile Fakülteyi bu sene kazanan öğrencileri bir araya getirmeyi amaçlayan Oryantasyon Programı 27.09.2018 tarihinde gerçekleştirildi.

 

Program, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem Kırca’nın dönem açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Kırca, öncelikle hukuk eğitiminin öneminden bahsettiği konuşmasında; öğrencilerin hazırlık sınıfında alacakları iyi bir yabancı dil eğitiminden sonra anlayarak, derslere katılarak, soru sorarak, karşılaştırarak, araştırarak ve çok kitap okuyarak hukuk eğitimlerine devam etmelerinin faydalarına değindi. Ayrıca, TOBB ETÜ’nün öğrencilerine sunduğu imkânlardan biri olan ortak eğitim sisteminden Hukuk Fakültesi öğrencilerinin en iyi şekilde faydalanmalarını ve böylece uygulamayı da eğitim sırasında öğrenmelerini çok önemsediklerini ifade etti. Prof. Dr. Kırca, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

 

Prof. Dr. Kırca'nın konuşmasının ardından sırasıyla; Fakültemiz 2013 yılı mezunlarından olan, aynı zamanda işletme bölümünde de çift anadal yapmış bulunan ve halen Yargıtay’da tetkik hakimi olarak çalışan Şefika Özcan; 2015 yılı mezunlarından olan ve Fakültemizde araştırma görevlisi olarak çalışan Tuğba Korkmaz Dağlı; yine Fakültemiz 2015 yılı mezunu olup halen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesinde araştırma görevlisi olarak görev yapan Hakan Koçak, hem öğrencilik hayatlarına hem de profesyonel hayata ilişkin görüş ve tecrübelerini paylaştı. Hakan Koçak ayrıca Verdi Hukuk Bürosu, TOBB Hukuk Müşavirliği, Anayasa Mahkemesi ve Adalet Bakanlığında yaptığı ortak eğitimlerden bahsetti.

Son olarak 2016 yılı mezunu Ayşenaz Tahmaz kürsüye gelerek deneyimlerini paylaştı. Ortak eğitimlerini Esin Avukatlık Ortaklığı, Cerrahoğlu Hukuk Bürosu, İnnova Bilişim Sistemleri; yüksek lisansını da  University of Nottingham'da (İngiltere) tamamlayan Ayşenaz Tahmaz, halen TEPAV Hukuk Araştırmaları bölümünde çalışmakta ve aynı zamanda İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesinde doktora programına devam etmekte.

Mezunlarımız; konuşmalarından sonra öğrenciler tarafından kendilerine yöneltilen "Kararları siz mi veriyorsunuz yoksa kanunlar mı?", "Yurtdışında yüksek lisans yapmanın akademik etkisi nedir?" ve "Çift anadal öğrencisi olarak zamanınızı nasıl ayarlayabiliyordunuz?" gibi soruları yanıtladı.

 

 

TOBB ETÜ Hukuk Topluluğu üyesi öğrencilerimiz tarafından Fakültemizi yeni kazanan öğrencilere, ders sistemi, modüler eğitim sistemi, ortak eğitim sistemi ve Hukuk Topluluğu ile ilgili yapılan bilgilendirme sunumları ve gelen soruların yanıtlanmasıyla program sona erdi.