HABERİ PAYLAŞIN

Öğrencilerimizce aktif bir şekilde yürütülen TOBB ETÜ Hukuk Topluluğu tarafından, Türkiye’nin en kapsamlı hukuk buluşması niteliğindeki Hukukta Kariyer Günleri etkinliğinin yedincisi, “Kariyerin Senin Elinde” mottosuyla 17-18 Mart 2022 tarihlerinde TOBB ETÜ Söğütözü Kampüsü’nde gerçekleşmiştir. İki gün boyunca toplam 14 oturumda birbirinden değerli ve tecrübeli konuşmacıları ağırlayan etkinliğe ulusal ve uluslararası ilgi oluşmuş ve üç ülke, 25 şehir ve 75 farklı üniversiteden toplamda 650’ye yakın öğrenci katılmıştır.

 

TOBB ETÜ Hukuk Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Çelikbilek, TOBB ETÜ Mezunlar Derneği Başkanı Erhan Burak Aydın, TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem Kırca, TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay’ın açılış konuşmalarıyla başlayan etkinliğin ilk oturumunda, Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ağırlanmıştır.

 

Takip eden oturumlarda Bosca Hukuk Bürosu kurucu ortağı Av. Süleyman Boşça, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Tetkik Hâkimi Sibel Demir Saldırım, Verdi Hukuk Bürosu ortaklarından Av. Ayşe Demirel Atakan, Av. Mevlan Kuru ve Av. Nizamettin Seki, Danıştay Onursal Başkanı ve aynı zamanda T.C. Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Zerrin Güngör, Ankara Barosu Eski Başkanı Av. Hakan Canduran ve ELIG Gürkaynak Avukatlık Bürosu ortağı Av. Öznur İnanılır, TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Olgun Değirmenci, Anayasa Mahkemesi Üyesi ve Sayıştay Eski Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, Kamu İhale Kurumu Hukuk Hizmetleri Daire Başkanı Av. Dr. Erdem Bafra, Ankara Kent Konseyi Başkanı ve Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Üyeleri Ayşe Albayrak Doğan ve Mehmet Umur Tarhan, Lexist Avukatlık Ortaklığı ortağı Av. Aycan Özcan, Yargıtay 1. Ceza Dairesi Başkanı Osman Atalay ile Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Faik Metin Tiryaki mesleklerine, alanlarına ve kariyerlerine dair önemli noktaları katılımcılarla paylaşmıştır.

 

İki gün boyunca hem konuşmacılarıyla hem de katılımcılarıyla dolu dolu geçen etkinlik; farklı şehirlerden ve farklı üniversitelerden gelen Hukuk Fakültesi öğrencilerinin birbirini tanıdığı akademik bir etkinliğin ötesinde katılımcılarının öğrendiği, eğlendiği ve sosyalleştiği bir hukuk festivali haline dönüşmüştür.