TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi ve Suriye Dostluk Derneği işbirliği ile 15 Şubat 2018 tarihinde “Türk Aile Hukuku Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler Sorunlar – Çözüm Önerileri” konulu sempozyum gerçekleştirilmiştir.

Sempozyumun açılış konuşmaları TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Adem ŞAHİN, Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Başkanı 26. Dönem Düzce Milletvekili Ayşe KEŞİR, Suriye Dostluk Derneği Genel Başkanı Kadriye Esra AYGÜN, TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem KIRCA tarafından yapılmıştır. Sempozyum, iki oturum olarak gerçekleştirilmiştir.

Prof. Dr. Tuğrul ARAT başkanlığındaki birinci oturumda; Doç. Dr. Tülay KARAKAŞ “Türk Hukukunda Anne Baba ile Çocuk Arasında Soybağı Kurulması”, Yrd. Doç. Dr. Betül TİRYAKİ ÖZLÜK “Türk Hukukunda Evlenmenin Koşulları”, Dr. Neva Ö. ÖZTÜRK, “Türk Kanunlar İhtilafı Kuralları Çerçevesinde Geçici Korunanların Durumu” konulu tebliğlerini sunmuşlardır.

Prof. Dr. Çiğdem KIRCA başkanlığında gerçekleştirilen ikinci oturumda, Yrd. Doç. Dr. Başak YAVCAN “Türkiye’de Geçici Koruma Statüsünde Olan Suriyelilerin Genel Olarak Entegrasyon Sorunları”, Av. Samar Alhammud ALBITAR “Türk Medeni Hukuku İle Suriye Hukuku Arasındaki Farklar”, Mustafa ÇADIR “Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele: Mevzuat- Kurumsal Mekanizmalar” konulu tebliğlerini sunmuşlardır.

Sempozyumda sunulan tebliğler ve belirtilen görüşler kitap halinde yayımlanacaktır.