HABERİ PAYLAŞIN

Yargıtay ve TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi ile TOBB ETÜ Hukuk Topluluğu işbirliğiyle 16-17 Mart 2019 tarihlerinde düzenlenen “Yargıtay Yargı Etiği İlkeleri Hukuk Kliniği" çerçevesinde Yargıtay Daire Başkan ve Üyeleri, Yargıtay Cumhuriyet Savcıları ve Yargıtay personeli tarafından Türkiye'nin farklı hukuk fakültelerinin öğrencilerine Yargıtay Etik İlkeleri, Yargıtay Cumhuriyet Savcıları Etik Davranış İlkeleri ve Yargıtay Personeli Etik Davranış İlkeleri konusunda eğitim verildi. İki gün boyunca devam eden etkinlikte söz konusu İlkelerin anlatımının yanı sıra vakıa analizleri yapıldı.

 

 

TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Didem Kayalı ile Yargıtay 4.Ceza Dairesi Başkanı Doç. Dr. İbrahim Şahbaz tarafından konunun öneminin vurgulandığı açılış konuşmalarının akabinde aile fotoğrafı çekildi.

 

 

İlk gün öğleden önce Yargıtay Daire Başkan ve Üyeleri tarafından Yargıtay Etik İlkeleri dersi verildi. Öğleden sonra ise TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri tarafından bağımsızlık, tarafsızlık ve dürüstlük ilkeleri üzerine katılımcı öğrencilerle birlikte vakıa çalışması yapıldı.

 

 

İkinci gün öğleden önce Yargıtay Cumhuriyet Savcıları ve Yargıtay personeli tarafından Etik Davranış İlkeleri üzerine eğitim verildi. Öğleden sonra ise TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri tarafından 'Ehliyet ve Özen' ve 'Mesleğe Yaraşırlık ve Eşitlik' konusunda vakıa çalışmaları yapıldı.

 

 

İki günlük programın sonunda Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Değirmenci ve Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Saldırım tarafından katılımcılara sertifikaları dağıtıldı. Etkinlik çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.