HABERİ PAYLAŞIN

1994’de Ankara Fen Lisesi’ne başlayan Dr. Derinkuyu, 2002’de Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden lisans derecesini almıştır. Yüksek lisansını aynı bölümde 2004’de birincilikle tamamlamış ve yurtdışına çıkmıştır.  2006’da Lehigh Üniversitesi’nden Yönetim Bilimi yüksek lisansını ve 2011’de The University of Texas at Austin’den Endüstri Mühendisliği doktorasını 4.0 ortalamalarla elde etmiştir.  Sonrasında Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve THK Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümlerinde çalışmıştır.  2015’de Enerji Piyasaları İşletme A.Ş.’nin (EPİAŞ) kurulması ile Türkiye Gün Öncesi Elektrik Piyasası Projesi’ni yönetmek üzere Genel Müdür Danışmanı olarak bu şirkete davet edilmiştir.  İlgili proje, 2016 yılı 36. YAEM Konferansında Yöneylem Araştırması Derneği En İyi Uygulama Ödülü’ne layık görülmüştür.   

Dr. Derinkuyu, AMD (Amerikan Yarıiletken Üreticisi) şirketinde tedarik zincirinde hedef üretim tespit yazılımı geliştirmiş, BNSF (Amerikan Demiryolları) şirketinde lojistik planlamada malların ulaştırması, alan-blok-tren ilişkisi ve demiryollarının bakımı için gerekli karar destek mekanizmalarını tasarlamış ve yazılımlarını yapmıştır.  Ayrıca Enexis (Hollanda Elektrik) ve Aselsan (Türkiye Savunma) şirketlerine kestirim ve zaman serisi modelleri geliştirmiştir.  Halen EPİAŞ (Enerji Borsası) şirketi ile birlikte elektrik piyasalarında milli kod prensipleri uyarınca eniyileme ve tümleşik ihale modelleri tasarlamakta, teminat mekanizmaları geliştirmekte ve yazılımını yapmaktadır.     

Dr. Derinkuyu’nun çalışmaları temelde doğrusal ve ikinci dereceden fonksiyonlarda gürbüz eniyileme, matematiksel programlama, ağ yönetimi ve çizelgeleme alanlarında, pratikte ise enerji piyasaları, yenilenebilir enerji ve demiryolları alanlarında yoğunlaşmaktadır.  THK Üniversitesi Enerji Piyasaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Kurucu Müdürlüğünü yapmış ve halen Türkiye Enerji Vakfı Enerji Teknolojileri ve Sürdürülebilirlik Araştırma Merkezi Direktörlüğünü yürütmektedir.  Evli ve iki çocuk babasıdır.