HABERİ PAYLAŞIN

 

TOBB ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Ekin Su Sapmaz, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Benim Engelsiz Üniversitem’ makale yarışmasında “Değiş&Gel” adlı makalesiyle birinci oldu.

Düzenlenen ödül töreninde; Sapmaz’ın yurt dışında olması sebebiyle ödülünü arkadaşı Gürkan Bukan aldı. Erasmus Programı ile yurt dışına giden Sapmaz’ın ödül töreni için hazırladığı video büyük alkış aldı. Yarışmaya ‘Rengarenk’ rumuzuyla katılan Sapmaz’a başarı belgesinin yanında para ödülü ve tablet bilgisayar hediye edildi. Sapmaz’a ödülü, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından verildi. Sapmaz, video ile gönderdiği mesajında kazandığı para ödülünü engelli dostları için bağışlayacağını belirterek şunları söyledi:

“Benim Engelsiz Üniversitem konulu bu yarışmaya hiç bir zaman yarışma olarak bakmadım aslında. Yarışma duyurusunu gördüğümde geçirdiğim bir trafik kazasının üstünden bir ay bile geçmemişti ve böyle bir makale yazmanın bir yarışmadan çok görev olduğunu düşünerek başladım işe. İyiyim, burnum kırıldı sadece o da toparladı çok şükür. Ama hayatın, hiç beklemediğimiz bir anda nasıl değişebileceğinin ucuz atlatılmış bir örneğini yaşadım ben. Engelli olmak da böyle işte...

Ya doğuşta edinilen ya da sonradan, yani her halükarda istemeden kazanılan bir durum. Ama buna rağmen nedense engelli dostlarımızın önüne yeni yeni engeller koyuyoruz. Ve bunu hem düşüncelerimizle hem de fiziksel olarak yapıyoruz… Ben bu makaleyi yazarken ilk başta, kendimi engelli bir yaşıtımın yerine koymayı denedim. Ne kadar iyi bir edebiyatçı olursanız olun, bunu tam olarak beceremezsiniz, bunu göstermek istedim. Çünkü, yaşamak, anlamak ve anlatmak arasında; gökyüzünü görmek, mavinin tonunu anlamak ve gökyüzünü görmeyen birine mavinin o tonunu anlatmak gibi bir ilişki vardır. Ama en azından deneyelim... Engelli biri olmanın nasıl bir şey olduğunu anlayabilirsek, asıl o zaman köklü bir değişim olur ve engelleri aşarız...”

Ekin Su Sapmaz’ın birinciliği kazanan “Değiş&Gel” adlı makalesine ulaşmak için tıklayınız .