HABERİ PAYLAŞIN

İşletme Bölümü 4. sınıf öğrencimiz Fırat Can AYVAZ'ın yazmış olduğu 'Deniz Kabuğuna Kulak Vermek' adlı kitap Sinopsis Yayınevi tarafından basıldı.

 

Fırat Can Ayvaz yazarlık hikayesini kendi cümleleriyle anlattı.

YAZILARIN EKSENİ

    Kompozisyonlar ile başlayan TOBB ETÜ ‘de devam eden bu serüvende hayat ve hayatın getirdikleri üzerine konuşmaya devam ediyoruz aslında. Hayatın deniz kabuğuna kulak  vermek  yaptığım. Bunu yaparken de mutluluğun sınırını arttırmak ve de sırrını çözmek için bazı telkinlerde bulunuyorum. Amacım akıl vermek ya da yol göstermek değil, sadece akıl gözüyle  doğduğum andan itibaren idrak yeteneğimin el verdiği ölçüde gördüklerimi sizlere aktarmaya çalışıyorum. Çünkü deniz kabuğuna kulak vermek kendini bilmekle başlar ve gördüklerini doğru şekilde aktararak zirve yapar. Bunu yaparken yaşanmışlıklarımı referans olarak alıyorum. Bunlara gördüğüm yaşanmışlıkları ve kendi yaşama ihtimalim olanları da ekliyorum. Tüm bu sentezlerden yola çıkarak yazınsal rotamı belirliyorum. Tek yaptığım aslında iyi ya da kötü yaşanmışlıklarıma ve de yaşayacaklarıma sahip çıkmak. Zamanında bana karşı kırıcı olanları da buradan benzer cevaplarla uğurlamak…

        Kırılanları onaranlara da minnet borcumu aynı şekilde ödüyorum. Unutmayın ki ancak kıranlara durmaları gereken yerleri öğrettiğinizde kırıkları gerçek manada onaranların değerini anlarsınız. Bu sayede sadece sizinle siz iyi olduğunuz için iyi olanları da daha çabuk tanıma imkânı bulursunuz. Ve bu yöntemi kullandığınız zaman, tüm bunların sizi daha da özgürleştirdiğini daha rahat anlayacaksınız. Bunun yanı sıra yazılarda güncelliğe de değinmeye çalışıyorum.Bunu yaparken temel amaç günceli hayatın odağına yerleştirmek bir anlamda. Bu sayede önemli olaylardan yola çıkarak geniş bir sosyolojik taban hedefliyorum. Buradan sadece yazılara eksen atıyorum ve bu sayede kendi  hayat rotamdan ve  de kendi bakış açımdan sapmamış oluyorum.

       Ayrıca yazılarımı oluşturan son kısım ise milli bilinç hissiyatıdır. Hayat ve yaşadığımız güncel olayları da içine alarak milli bilinç kavramı birleştirilirse sonuca tam olarak ulaşılır. Aksi halde eksikliklerin bitmesi söz konusu olmayacaktır. Yani aslında yazdıklarım, çıkarılacak sonuçlar ve edinilecek telkinler itibariyle bir milli vizyon oluşturabilme idealine ışık tutuyor. Neticede hayatı ana hatlarıyla çözümlemiş ve mutluluk merdivenlerini hızla adımlayan bir nesil ancak bu vizyonu oluşturabilir. Bu da kesinlikle göz ardı edilmemelidir.

       İşte yazıların  ekseni bu şekilde temelleniyor. Yani düşünce sistemimin liyakata dayalı omurgası böyle denilebilir. Büyük vizyona sahip olabilmek, küçük sorumlulukları, hayatın eksenini  iyi okuyarak onu milli bir temelde şekillendirmekle mümkün kılınabilir. Bunları anlatmak ise aslında bir anlamda yazıların odağını ve özündeki kavramsal bakış açılarını anlamanıza yardım edecektir. Yazıların satranç tahtasındaki kaleleri ise başta ve sonra yer alan ikiz ve bir o kadar da tamamlayıcı olan sözlerdir. Bu sözler kavramların ve konunun  bütünselliğinin kolay yakalanabilmesi için seçilmiştir. Aslında bütün bu  eksenler  ve bu  etkin vizyon ideali bana ve okurlara sonraki çıkacak kitaplar için de ipucu verecektir.

Aileme ve emeği geçen tüm saygıdeğer hocalarıma sonsuz teşekkürler…

Önyargılardan uzak bir okuma dileklerimle…

Fırat Can Ayvaz

TOBB ETÜ, İşletme Bölümü / 4. Sınıf

                                                                                                                                                      

"Anı yazmak, ölümün elinden bir şey kurtarmaktır."

-Andre Gide