HABERİ PAYLAŞIN

İşletme Bölümü 3. sınıf öğrencilerimizden Aybüke Maraş’ın yer aldığı ekip, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen Türkiye İnovasyon Yarışması'nda birinci oldu.

İşletme Bölümü 3. sınıf öğrencimiz ve TOBB ETÜ Finans Topluluğu yönetim kurulu üyesi Aybüke Maraş’ın Mustafa Demirtaş ve Damla Uşar ile yer aldığı ekibin Sirculair adlı projesi, 3200 öğrenci ve 802 ekibin katıldığı İnovaTİM Yarışmasında Türkiye birinciliğine layık görüldü.

25-26 Aralık tarihilerinde düzenlenen 8. Türkiye İnovasyon Haftası'nda canlı olarak gerçekleşen ödül töreninde Aybüke Maraş, ekibi temsilen proje sunumunu gerçekleştirdi.

 

Sirculair projesi; sağlık çalışanlarının pandemi sırasında yaşadığı sorunları ortadan kaldırmayı hedefleyen gelişmiş akıllı bir maske sistemi. Tasarımda iki ana parça bir hortum yardımıyla birbirine bağlanıyor. Solunum destek asistanı olan birinci ana parça belin arkasında konumlandırılıyor ve içerisinde değiştirilebilir filtre kartuşu, fanları ve mikro denetleyici ünitesi bulunuyor. Şnorkel tasarımıyla parçacıkla bulaşma riskini en aza indirmeyi hedefleyen 2. ana  parça ise tam yüz koruması sağlıyor.

Fanlar sayesinde oksijen akışının desteklendiği sistemde kullanılan yüksek kalite filtreler, N95 tipi maskelerden daha yüksek koruma sağlıyor ve en önemlisi cep telefonuna indirilen bir uygulama sayesinde filtrenin değişeceği zaman, bildirim yoluyla kullanıcıya iletiliyor ve kontrol edilebiliyor.

Öğrencimiz Aybüke Maraş ve ekibini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.