HABERİ PAYLAŞIN

Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz “Hocaların Hocası” lakaplı Prof. Dr. Sadık Kakaç, hayat hikayesini Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) yayın organı “Günce” Dergisine anlattı.

Aynı zamanda TÜBA Şeref Üyesi olan Prof. Dr. Kakaç; Çorum’da geçen çocukluğu, ilk, orta ve lise eğitimi, ailesi,  üniversiteye giriş öyküsü, Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) başlayıp Miami Üniversitesindeki bölüm başkanlığına kadar giden yurt dışı çalışmaları, Türkiye’deki bilimsel faaliyetleri, ODTÜ yılları, evliliği, aile ve çocuk kavramının yaşamındaki önemi, Türkiye’de devlet yönetimine ilişkin tecrübeleri, aldığı uluslararası ödüller ile TOBB ETÜ’de nasıl göreve başladığına kadar geniş bir yelpazede tecrübelerini içtenlikle anlattı.

Prof. Dr. Kakaç Günce dergisindeki röportajında; Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yaşamak, çalışmak demektir” sözünü kendisine düstur edindiğini ifade ederek; genç bilim insanlarına önemli bir tavsiyede de bulundu. Prof. Dr. Kakaç “Üniversitede iyi bir bilim insanı olmak; iyi ders vermek ve iyi araştırma yapmak demek. İkisinden birini iyi yapmış olmak yeterli değil, her ikisini de çok iyi yapıyor olmak gerekir” diye konuştu.

 

Prof. Dr. Sadık Kakaç’ın Günce dergisinin 51. Sayısının (Haziran-2016) 62-69. sayfalarındaki röportajının tamamına ulaşmak için: http://www.tuba.gov.tr/publication/gunce/id/1523