HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü 2019 yılı mezunumuz Hasan Aktan ile üniversitemizde Makine Mühendisliği Bölümü doktora programına devam eden Gökberk Serin’in kurduğu KPM İleri Teknolojileri ve Danışmanlık Şirketi, geliştirdiği üç boyutlu yazıcıların üretimine başladı. Şirkette çalışan 2 makine mühendisi, 1 endüstriyel tasarımcı, 1 bilgisayar mühendisi ve 1 biyomedikal mühendisi de TOBB ETÜ mezunu. TOBB ETÜ Makine Mühendisliği Bölümünden bir öğrencimiz ise Ortak Eğitim Programı kapsamında şirkette çalışıyor.

 

Şirket ayrıca, 25.01.2021 tarihinde yapımı tamamlanan ve açılışı Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Avrupa’nın en büyük Uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezinin teknik atölyelerinin yapımını da gerçekleştirdi. Açılış sırasında, özellikle yabancı markalara kıyasla yüksek performans gösteren yerli üretim 3D yazıcıları inceleyen ve şirket hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm çalışanları TOBB ETÜ mezunu olan KPM İleri Teknolojileri ve Danışmanlık Şirketi’ne başarılar diledi.

 

Şirket tarafından geliştirilen KPM P2 ve P4 isimli yazıcılar; segmentlerinin en sessiz yazıcısı olma özelliğinin yanı sıra 20 mikron gibi düşük bir minimum katman kalınlığına sahip. T3 vakfının talepleri ile girişilen tasarım ve üretim sürecinde, PLA ve ABS malzemelerinin dışında TPU gibi malzemeler de ekstra itici güce ve ısıtıcı tablaya ihtiyaç duymadan basılabiliyor. Bununla birlikte en önemli farkı, kompozit ve metal katmanlı imalat çalışmaları oluşturuyor. Şirket; P2 ve P4 yazıcıları ile KOSGEB projesi bünyesinde yerli üretim kompozit filamentleri ile yazılımsal ve donanımsal iyileştirmeleri yaparak baskı alabilecek. Maksimum çalışma sesinin 26 Db olduğu yazıcılar; bu özelliği ile en sessiz yazıcı unvanına da sahip. Tam otomatik kalibrasyon sistemine sahip ve maksimum 50-80 watt arası elektrik tüketimi ile tasarruflu ve çevre dostu olan yazıcının yazılımı, şirket mühendisleri tarafından Türkçe olarak hazırlandı.

                                                                       

 

KPM İleri Teknolojileri ve Danışmanlık Şirketi’nin devam eden projeleri;

  • Yerli metal baskı makinasının proses görüntüleme sisteminin yapımı ve geliştirilmesi ile hata oranının minimize edilmesi
  • Kompozit baskı alabilen yerli makinanın yapımı ve yerli filamentin üretimi. (KOSGEB VE TUBİTAK ile)
  • Biyo uyumlu malzemelerin 3D yazıcı ile üretimi ve geliştirilmesi. (TUBİTAK ile)